Business Hi-Tech

Încă un pariu pe inginerii software din România. Fitbit, gigantul brăţărilor de fitness, angajează 200 de oameni în cercetare la Bucureşti

Autor: Adelina Mihai

10.04.2017, 00:08 8339

Americanii, care domină vânzările de brăţări şi ceasuri inteligente la nivel global, vor lucra şi în Bucureşti la dezvoltarea noilor produse. Sediul companiei se va muta într-o clădire nouă de birouri din Piaţa Victoriei.

Compania americană Fitbit, liderul global al pieţei de gadgeturi purta­bile, cu afaceri de 2 mld. de do­lari anul trecut, a luat decizia să extindă de peste 5 ori în doi ani, până la 200, numărul de anga­jaţi ai centrului său de cercetare & dezvoltare din Bucu­reşti, au declarat pentru ZF surse din piaţă. Fitbit va re­cruta ingineri software cu diferite spe­cializări, în condiţiile în care Bucureştiul nu va juca rolul de centru de suport, ci va fi implicat direct în activităţile de cercetare şi dezvoltare a gamei de pro­duse, formată până în prezent din brăţări, ceasuri şi cântare inteligente.

Fitbit este o companie înfiinţată în 2007 la San Francisco şi are în prezent circa 1.600 de angajaţi la nivel global, gadgeturile sale devenind accesorii foarte populare în ultimii ani.

Decizia de expansiune a cen­trului din România este una fermă, compania semnând deja un con­tract pentru închirierea etajului doi al clădirii de birouri Aviato­rilor 8 din Piaţa Victoriei din Bucureşti, care este situată chiar lângă Guvernul României, con­form datelor ZF.

Fitbit a intrat pe piaţa locală la începutul acestui an, după ce a achiziţio­nat compania românească Vector Watch, pentru care a plătit 15 mi­lioane de dolari. Producătorul de ceasuri inteligente Vector Watch este  un proiect lansat în 2013 după o idee a lui Andrei Pitiş, antreprenor şi fost country manager al filialei locale a companiei IT ame­ri­cane Ixia. Pitiş este în prezent şeful centrului de dezvoltare Fitbit din Bucureşti, el preluând şi poziţia de vicepreşedinte pentru inginerie al Fitbit odată cu tranzacţia.

Echipa Vector Watch a fost integrată în Fitbit, iar în prezent biroul de la Bucureşti al ame­ri­ca­nilor are circa 30 – 40 de salariaţi. Ame­ricanii vor să recruteze încă 160 - 170 de angajaţi în următorii doi ani, specialişti care să lucreze atât în zona de product management, cât şi în cea de design, dezvoltare software şi cercetare. De altfel, pe por­talul de cariere de pe site-ul www.fitbit.com sunt publicate deja anunţuri de recrutare pentru 11 poziţii deschise la biroul din Bucureşti, majo­ritatea fiind de ingineri software specializaţi în tehnologii precum Android, iOS sau Cloud.

Potrivit unor informaţii publicate la începutul anului în Monitorul Oficial, Fitbit a adus o jumătate de milion de dolari la capitalul firmei înfiinţate în România - Fitbit Development SRL. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO