Cryptobusiness

Încă un proiect crypto românesc a luat calea exchange-urilor: WAM Coin, moneda lansată de Digitap, s-a listat pe Gate şi Pancakeswap. Volumele înregistrate în primele 24 de ore au depăşit 9,8 mil. dolari

Încă un proiect crypto românesc a luat calea...

Autor: Alex Ciutacu

21.12.2021, 15:30 14672

Moneda digitală WAM Coin dezvoltată de compania clujeană Digitap a intrat la tranzacţionare pe platformele de exchange Gate şi Pancakeswap, luni, 21 decembrie, iar în primele 24 de ore a înregistrat volume totale de peste 9,8 milioane de dolari, potrivit unui anunţ al companiei.

Digitap este o companie românească fondată la Cluj de antreprenorii Daniel Tamaş şi Alex Rus, care l-au cooptat pentru poziţia de chief technology officer pe Vlad Mustiaţă. Acesta din urmă a fost implicat în lansarea unor proiecte precum ChatX.ai, Stylish Themes, deqod sau B.Man.

WAM Coin este o monedă gândită pentru a guverna universul Wam.app, adică o platformă de tip „play-to-earn” care cuprinde mai multe jocuri din categoria casual şi hypercasual.

Utilizatorii se pot înscrie în diferite turnee, iar pentru fiecare turneu există un buget de premiere în care organizatorii vor adăuga o sumă fixă de monede WAM pe care o poate câştiga oricine se înscrie şi plăteşte taxa de participare. Premiile vor fi distribuite la final către cei mai bine clasaţi jucători în funcţie de scorul pe care îl au şi poziţia pe care se află.

Fondatorii companiei susţin că monedele pot fi utilizate pentru diferite funcţionalităţi din platformă precum provocarea unui prieten pentru un joc, crearea unui turneu privat sau participarea în turnee publice.

Digitap a anunţat că universul Wam.app va cuprinde şi componente precum: „own-to-earn”, care le va permite utilizatorilor să devină proprietari de jocuri NFT de care pot profita; „market-to-earn”, care le va permite utiilizatorilor să câştige din abilităţile lor de marketing; „develop-to-earn”, care oferă instrumente prin care utilizatorii îşi pot dezvolta şi vinde propriul joc.

Daniel Tamaş a vorbit în 2021 pe larg despre planurile Digitap în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO