Business Hi-Tech

Încă un start-up din IT atinge o evaluare de un miliard de dolari

Încă un start-up din IT atinge o evaluare de un miliard...

Autor: Oana Stupinean

15.01.2016, 00:02 1519

Compania americană Anaplan care a dezvoltat o platformă online de planificare financiară pentru giganţi ca Oracle, IDM a fost evaluată la peste un miliard de dolari după ce a primit o finanţare de 90 de milioane de dolari de la firma de investiţii Premji Invest, scrie TechCrunch. Pe lângă finanţarea de 90 de milioane de dolari, Anaplan a mai primit 100 de milioane de dolari în 2014. Totalul finanţărilor primite de Anaplan de la înfiinţare depăşeşte 230 de milioane de dolari.

Reprezentanţii Anaplan speră că Premji Invest, compania care a condus runda de finanţare, îi va consolida prezenţa pe piaţa din India în 2016. Între timp, start-up-ul are 400 de clienţi în 20 de ţări şi caută să se extindă la nivel global pe pieţele unde în prezent are puţini clienţi. În următorii ani, compania îşi va continua extinderea internaţională şi plănuieşte să angajeze încă 900 de angajaţi.

În fruntea clasamentului celor mai valoroase start-up-uri din IT sunt giganţii Uber, evaluat la 51 de miliarde de dolari, Xiaomi  cu o evaluare de 46 de miliarde de dolari şi Airbnb, evaluat la 25,5 miliarde de dolari. Luna ianuarie a noului an aduce o evaluare de peste un miliard de dolari şi pentru magazinul online indian Shopclues.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO