Business Hi-Tech

Informatizarea actelor de stare civilã, atacată în instanţă de un partener al companiei Romsys

Informatizarea actelor de stare civilã, atacată în...

Autor: Adrian Dumitrache

08.08.2014, 00:00 542

Compania Indra Sistemas Bucureşti a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia prin care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia Romsys privind rezultatul reevaluării ofertelor pentru sistemul de emitere online a actelor de stare civilă. Indra Sistemas este parte a consorţiului condus de Romsys - unul dintre cei mai mari integratori locali de IT&C, desemnat de Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), într-o primă fază, câştigător al licitaţiei pentru sistemul de emitere online a actelor de stare civilă, contract estimat la 151,5 milioane de lei, TVA inclusă (34,4 milioane de euro).

Ulterior, în baza unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, ministerul a reevaluat ofertele şi a desemnat câştigătoare oferta consorţiului condus de UTI Grup. Preţul solicitat de UTI, de 150,9 milioane lei (cu TVA), a fost cel mai ridicat din cadrul licitaţiei. Licitaţia pentru sistemul de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă a fost lansată de MSI în august 2013.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI şi finanţat prin fonduri structurale este îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă. Sistemul IT va trebui să fie livrat înainte de 1 iulie 2015. În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitalizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO