Business Hi-Tech

ING Tech: Am angajat peste 60 de persoane în plină criză. La finalul anului ajungem la peste 1.000 de angajaţi

ING Tech: Am angajat peste 60 de persoane în plină criză. La finalul anului ajungem la peste 1.000 de angajaţi

Autor: Ioana Nita

06.06.2020, 09:27 711

ING Tech România, hubul global de dezvoltare de software al grupului financiar de origine olandeză ING, a recrutat de la începutul acestui an şi până acum 90 de persoane, din care 60 chiar în ultimele luni afectate de pandemia de coronavirus. Astfel, compania a ajuns în prezent la un număr total de peste 900 de angajaţi, ţinta pentru anul curent fiind de a depăşi pragul de 1.000 de salariaţi.

„Până acum am adăugat 90 de oameni noi în echipă anul acesta, iar până la finalul anului vrem să mai angajam încă 150 de persoane. Avem proiecte stabile pe tehnologii noi care sunt «challenging» fiindcă soluţiile pe care le dez­vol­tăm sunt fo­losite la nivel global de milioane de clienţi. Ca ban­că sun­tem axaţi pe tehnologie, iar proiectele trebuie să ţină pasul.

Comportamentul clientului se schimbă şi va fi bazat tot mai mult pe digital“, a declarat pentru ZF Marian Ion, CEO-ul ING Tech România.

Marea majoritate a persoanelor recrutate sunt dezvol­ta­tori software, echipele din cadrul ING Tech care au crescut cel mai mult fiind cele care lucrează pentru zonele de ma­nage­ment de date, core-banking şi digitală.  

„Am crescut foarte mult în zona de data management. Aceasta este foarte importantă pentru bancă din două puncte de vedere - pentru dezvoltarea de noi produse şi pentru raportări financiare. În prezent avem 250 de ingineri în zona de data management. De asemenea, în zona de core-banking am ajuns la 150 de ingineri, tot 150 de ingineri şi pe zona de canale digitale, şi circa 100 pentru alte soluţii specifice bancare“, a punctat el.

Odată cu mărirea echipelor, ING Tech România şi-a majorat şi veniturile, compania ajungând anul trecut la o cifră de afaceri de 53,4 milioane euro, în creştere cu peste 50% faţă de 2018.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO