Business Hi-Tech

Inginerii români au ajutat la dezvoltarea unui software cu care robotul care explorează planeta Marte a fost proiectat

Inginerii români au ajutat la dezvoltarea unui software...

Autor: Oana Stupinean

03.12.2015, 14:17 1353

Inginerii braşoveni de la Siemens România, subsidiara locală a grupului german Siemens, au ajutat la dezvoltarea software-ului pentru a proiecta digital, simula şi asambla virtual robotul Curiosity trimis pe Marte de către NASA în 2012, cu scopul de a afla dacă Planeta Roşie a oferit în trecut condiţii propice pentru a întreţine viaţa.

Oamenii de ştiinţă de la NASA au folosit software-ul la care au contribuit şi inginerii români pentru a asambla virtual robotul, precum şi pentru a testa prototipul înainte de lansare şi amortizare.

Curiosity cântăreşte aproape o tonă şi are o lungime de 2,9 m, o lăţime de 2,7 m şi o înălţime de 2,2 m.

Subsidiara locală a grupului german a înregistrat o cifră de afaceri la finele anului fiscal 2014 de 138 de milioane de euro şi are peste 1.600 de angajaţi doar în România, în fabricile din Sibiu şi Buziaş şi în centrele de dezvoltare în IT din Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.

Cea mai recentă investiţie a companiei a constat în investirea a 4,5 milioane de euro într-un centru de cercetare şi dezvoltare din Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO