Business Hi-Tech

inHEART a ridicat o finanţare de 11 mil. dolari pentru a accelera dezvoltarea şi implementarea soluţiilor cardiace terapeutice, predictive şi de screening. La rundă a participat şi fondul românesc de investiţii Cleverage VC

inHEART a ridicat o finanţare de 11 mil. dolari pentru a...

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.06.2024, 10:53 76

inHEART, o companie de dispozitive medicale, a ridicat la începutul lunii mai 2024 o finanţare de 11 milioane de dolari pentru a a accelera dezvoltarea şi implementarea soluţiilor cardiace terapeutice, predictive şi de screening inovatoare, scrie pe site-ul inheartmedical.com. Finanţarea a fost condusă de Vesalius Biocapital IV şi co-condusă de Elaia Partners, cu participarea NACO, Sagana, Sofia Angel Ventures, CWR Funds, a fondului românesc Cleverage VC şi Webit Investment Network.

„Salutăm acest grup internaţional puternic de investitori în cea mai recentă rundă de finanţare. Această nouă rundă ne permite să răspundem mai bine nevoilor pacienţilor cardiaci, de la screening-ul precoce şi detectarea bolilor până la suportul terapeutic avansat. Este incitant pentru noi să fim în fruntea transformării industriei de sănătate cu puterea tehnologiei AI, îmbunătăţind eficienţa îngrijirii, calitatea luării deciziilor şi eficacitatea şi siguranţa intervenţiilor medicale”, a transmis Todor Jeliaskov, preşedintele şi CEO-ul inHEART, potrivit sursei citate.

În plus, inHEART a primit fonduri dintr-o campanie de finanţare participativă lansată pe Tudigo şi de la Fundaţia Astorg - Astorg Philanthropy Investments - reprezentată şi gestionată de Fundaţia King Baudouin.

„Suntem entuziasmaţi să continuăm să sprijinim şi să co-conducem această rundă de finanţare pentru inHEART," a spus Samantha Jérusalmy, membru al consiliului inHEART şi partener la Elaia.

Finanţarea va sprijini, de asemenea, dezvoltarea de noi verticale de produse pentru modele software predictive bazate pe AI pentru moartea subită cardiacă şi accidentul vascular cerebral cardio-embolic, precum şi o nouă soluţie software terapeutică pentru a ajuta medicii să trateze pacienţii cu insuficienţă cardiacă. În prezent, inHEART este disponibil comercial în SUA şi UE printr-un model de vânzări directe, iar reprezentanţii au planuri de a stabili o reţea globală de distribuţie în lunile următoare pentru a accelera şi mai mult creşterea.

„Finanţarea sprijină extinderea comercială a soluţiei digitale inHEART în SUA, UE, Asia-Pacific şi pieţele din Orientul Mijlociu, precum şi dezvoltarea de noi soluţii software pentru îngrijirea cardiacă.”