Business Hi-Tech

Innovation Labs lansează a 11-a ediţie a programului de pre-accelerare pentru start-up-uri tech. „Programul va debuta în cele cinci centre prin hackathoanele organizate în luna martie, pe parcursul a două zile”

Innovation Labs lansează a 11-a ediţie a programului de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.01.2023, 13:49 91

Innovation Labs, programul de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, lansat în 2013 în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, anunţă lansarea celei de a 11-a ediţie a programului dedicat start-up-urilor tech, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, arată un comunicat transmis de reprezentanţii organizaţiei. De asemenea, Innovation Labs implementează în Bucureşti o componentă-pilot de pre-program.

„Programul va debuta în cele cinci centre prin hackathoanele organizate în luna martie, pe parcursul a două zile (sâmbătă şi duminică). Astfel, în Cluj-Napoca şi Iaşi hackathoanele vor avea loc pe 18 şi 19 martie, iar în Bucureşti, Sibiu şi Timişoara hackathoanele se vor organiza în 25 şi 26 martie. Echipele din Braşov, Constanţa şi Craiova vor participa la hackathonul din Bucureşti, iar echipele din Oradea la cel din Timişoara. În urma calificării, aceste echipe vor urma programul din Bucureşti, respectiv pe cel din Timişoara”, au transmis reprezentanţii Innovation Labs.

Echipele care se vor înscrie la hackathoane şi care vor participa în programul Innovation Labs pot fi, în funcţie de experienţa membrilor lor, în una din cele trei categorii: echipe formate exclusiv din studenţi, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar şi echipe formate din studenţi şi antreprenori cu experienţă.

„Totodată încurajăm participarea la hackathoane şi a persoanelor care, chiar dacă nu au o idee de produs tehnic pe care să îl dezvolte, doresc să se alăture unei echipe deja formate aflată în căutare de noi membrii.”

Comparativ cu ediţiile anterioare, pentru echipele care se înscriu la Bucureşti se va implementa o etapă-pilot de pre-program, prin care acestea pot avea acces la o serie de resurse înainte de participarea la hackathon. Etapa de pre-program a debutat pe 3 ianuarie 2023, iar cei interesaţi se pot înscrie până pe data de 25 februarie a acestui an.”

De asemenea, echipele care se vor califica în program în urma hackathoanelor vor beneficia de sesiuni de mentorat săptămânale, sesiuni săptămânale de prezentări pe diverse teme şi de instruiri.

„Finaliştii programului vor fi aleşi în urma semifinalelor naţionale estimate a avea loc pe data de 15 mai 2023. Finala Demo Day, preconizată a avea loc în luna mai a acestui an, va aduce în faţa unui public numeros cele mai bune 15 produse dezvoltate şi echipele care le-au creat”, au mai spus reprezentanţii Innovation Labs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO