Business Hi-Tech

Innovation Labs lansează a 10-a ediţie a programului de pre-accelerare pentru start-up-uri tech, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara

Răzvan Rughiniş, co–fondator Innovation Labs, prodecan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB

Răzvan Rughiniş, co–fondator Innovation Labs, prodecan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.02.2022, 15:54 85

Innovation Labs, primul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, lansat în 2013 în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, anunţă lansarea celei de a 10-a ediţie a programului dedicat start-up-urilor tech, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii organizaţiei.

„Vă invităm la a zecea ediţie a Innovation Labs, pentru a trăi intens, alături de prieteni, colegi, mentori, viitori clienţi şi finanţatori, experienţa reinventării propriilor pasiuni şi a rafinării ideilor în decizii şi produse cu impact în piaţă. Vom construi împreună traiectorii energice de spin-off, scale-up sau start-up, în care energia fondatorilor va fi amplificată de insight-ul mentorilor şi resursele partenerilor. Vă oferim un mediu prietenos de experimentare şi reţele strânse de sprijin tehnologic şi de mentorat de la jucători de vârf din ecosistemul inovării”, a spus Răzvan Rughiniş, co–fondator Innovation Labs, prodecan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB.

De asemenea, înscrierile sunt deschise studenţilor, tinerilor absolvenţi, specialiştilor din industrie şi cercetătorilor care îşi doresc să experimenteze dezvoltarea unui produs de tehnologie în cadrul unui program de accelerare şi alături de o comunitate de mentori experimentaţi, antreprenori şi specialişti în ICT şi business. Programul, care se va desfăşura la nivel naţional în perioada martie - iulie 2022 în cele cinci centre regionale, dar cu participanţi din întreaga ţară, este coordonat de către Asociaţia Tech Lounge şi implementat alături de Asociaţia Transilvania IT, Asociaţia Calemis, EduHub şi Cowork Timişoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, UiPath, Microsoft, AROBS Transilvania Software, Atos, Carrefour România, Orange, VTEX, Elrond, având Romanian - American Foundation ca partener strategic, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti ca partener universitar strategic, şi în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării Dezvoltării şi Inovării.

„(...) În fiecare an sprijinim această competiţie pentru că suntem convinşi că există încă extrem de mult potenţial antreprenorial neexploatat şi creativitate în rândul tinerilor din România. Am observat evoluţia proiectelor de la an la an şi sunt extrem de optimist atât cu privire la calitatea proiectelor care vor fi prezentate în acest an cât şi cu privire la experienţa de mentorat de care vor beneficia participanţii”, a spus Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Reprezentanţii Innovation Labs au mai transmis că juriul format din reprezentanţii partenerilor programului, dar şi din antreprenori cu experienţă, vor decide ideile şi echipele care vor fi admise în programul de mentorat cu durata de cinci luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO