Business Hi-Tech

Integratorul Intrarom cere Concurenţei să fie eliminat de pe lista neagră a firmelor care au trucat licitaţii

Integratorul Intrarom cere Concurenţei să fie eliminat...

Autor: Adrian Seceleanu, Sorin Pâslaru

04.09.2020, 00:00 79

Intrarom, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, care desfăşoară în fabrica din Bucureşti şi activităţi de producţie pentru diferite echipamente de telecomunicaţii, a solicitat să fie eliminată din lista neagră întocmită de Consiliul Concurenţei, care conţine firme implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii publice, susţinând că „este asociată în mod eronat cu ideea vinovăţiei dovedite definitiv“, precum şi că „nu a avut nicio interdicţie de a participa în procedurile de achiziţie publică“.

Compania susţine şi că legea prevede în mod expres că „nu se pot impune niciun fel de restricţii companiei în acest caz.“ Intrarom s-a adresat Consiliului Concurenţei şi Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice (ANAP) pentru a obţine eliminarea companiei din această listă. 

Compania aşteaptă clarificări, precum şi motivarea Deciziei Comune a Consiliului Concurenţei şi ANAP cu privire la subiect. Intrarom susţine că „este asociată în mod eronat cu ideea vinovăţiei dovedite definitiv, fără a avea niciun temei legal, neexistând nicio hotărâre judecătorească finală în acest sens.“

Consiliul Concurenţei şi ANAP au publicat luna trecută o listă cu câteva zeci de firme sancţionate pentru participarea la o înţelegere de tip cartel, vizând trucarea de licitaţii. Siveco şi Intrarom au fost amendate în 2017 cu peste 8 milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro), pentru că ar fi trucat o procedură de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) în anul 2008.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO