Integratorul IT&C Novensys, redenumit Vertivi, acum în insolvenţă, mai are doar 16 angajaţi

20 apr 2015 Autor: Adrian Seceleanu

Novensys (în prezent Vertivi Mana­gement), companie care în 2013 intrase în top 10 integratori de soluţii IT&C din România chiar şi în condiţiile unei scăderi cu 48% a cifrei de afaceri faţă de anul precedent la 105 mil. lei, a intrat în luna decembrie a anului trecut în insolvenţă în condiţiile în care veniturile din operaţiunile curente nu mai acopereau cheltuielile iar la începutul anului mai avea doar 16 oameni angajaţi permanent cu contract de muncă de la 228 în perioada de maximă expansiune, arată datele din rapoartele publicate Euro Insol - administratorul judiciar numit de Tribunalul Bucureşti.
 
„Veniturile obţinute nu au reuşit să acopere atât cheltuielile provenite din activitatea de exploatare, cât şi cele din activitatea financiară. (…) Odată cu adâncirea crizei economice, au început să se înregistreze întârzieri la plata obligaţiilor curente faţă de stat şi întârzieri la plata obligaţiilor faţă de furnizorii de materii prime şi materiale. Dezechilibrul economic s-a reflectat puternic în activitatea societăţii, cifra de afaceri şi încasările diminuându-se considerabil. În aceste condiţii încasările au detreminat un rezultat financiar insuficent pentru plata datoriilor contractate în vederea desfăşurării activităţii, determinând o presiune majoră din partea creditorilor asupra societăţii“, conform raportului Euro Insol. Administratorul judiciar arată, pe de altă parte, că nu a efectuat verificări sau investigaţii independente privind activităţile societăţii, ci „a prezumat caracterul complet şi veridicitatea tuturor datelor şi informaţiilor furnizate de Vertivi Management“.
 
De la o cifră de afaceri de 205 mil. lei şi peste 200 de angajaţi în anul 2012 pentru compania înfiinţată în 1996, Vertivi (Novensys) a ajuns în primele nouă luni din anul trecut la o cifră de afaceri de 44 mil. lei. Compania mai avea la finele primelor nouă luni din 2014 164 de angajaţi, însă raportul Euro Insol arată că a urmat o restructurare dramatică: firma mai are în 2015 doar 16 angajaţi permanenţi.
 
Valoarea creanţelor garantate şi admise împotriva Vertivi (Novensys) se ridică la 32,7 mil. lei, dintre care Eximbank are de recuperat peste 23 mil. lei, iar ANAF peste 9 mil. lei. În total, valoarea creanţelor admise este de 105 mil. lei, conform tabelului preliminar publicat de Euro Insol.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.04.2015

 
Cuvinte cheie:
angajati
, insolventa
, it&c
, cifra de afaceri
, cheltuieli
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide