Business Hi-Tech

Intel a ajuns la 100 de angajaţi pentru Centrul de cercetare. GALERIE FOTO

Intel a ajuns la 100 de angajaţi pentru Centrul de cercetare. GALERIE FOTO

Intel a ajuns la 100 de angajaţi pentru Centrul de cercetare. GALERIE FOTO

Autor: Claudiu Ilioiu

05.09.2012, 00:06 1643

Centrul de cercetare şi dezvoltare software (IRDSC) deschis de gigantul american Intel în România a ajuns la aproximativ 100 de angajaţi din luna noiembrie 2010, data deschiderii, când era prezentă o echipă de 16 ingineri, iar oficialii companiei anunţă că vor continua angajările.

"În prezent sunt angajate aproximativ 100 de persoane în toate cele patru divizii. România este un loc cu potenţial. Vom continua angajările în cadrul centrului din Bucureşti. Căutăm oameni pasionaţi care să le placă partea de inovaţie şi să aibă spiritul antreprenorial. Com­pania caută atât studenţi, cât şi masteranzi şi doctoranzi", a declarat Monica Ene-Pietrosanu, director al centrului Intel din România.

Ene-Pietroşanu a adăugat că la decizia privind deschiderea centrului în România a con­tribuit foarte mult sistemul de învăţă­mânt din România, respectiv faptul că universităţile au fost deschise la colaborări cu gigantul american. "România este un loc cu potenţial."

Intel se numără printre companiile care mai fac an­gajări în domeniul IT, unde salariul mediu net în luna iunie era de 3.634 lei (807 euro).

Peste 1.000 de locuri de muncă erau disponibile ieri pentru softişti, pe site-urile de recru­tare. Printre com­paniile cu cele mai multe joburi disponi­bile se numără Oracle, HP Software Cluj, IBM, Siveco, Bitdefender, Dell Services, Avira Soft sau Ubisoft.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO