Business Hi-Tech

Intel Capital cauta firme care lucreaza cu statul

08.04.2009, 00:00 105

Intel Capital, fondul de investitii al producatorului american de procesoare Intel, care detine in Romania actiuni la producatorul local de software Siveco, are fonduri disponibile pentru Europa Centrala si de Est, tinta fiind reprezentata in mod special de firme care lucreaza cu sectorul public.

"Avem permanent in vedere companii din diferite domenii, cu potential sa devina investitii in regiunea Europa Centrala si de Est. Suntem interesati mai ales de companii care deservesc sectorul public, educatie, administratia centrala si locala, proiecte finantate din fonduri UE, firme de software care dezvolta propriile solutii pentru administrarea afacerilor, continut si servicii accesibile pe internet (portaluri, e-commerce), precum si de companii care dezvolta si opereaza infrastructura necesara serviciilor de acces la internet", a declarat Dan Lupu, investment director pentru Europa de Sud-Est al Intel Capital.
Anul trecut, Intel Capital a investit 28 mil. euro in compania Internet Mall, din Cehia. Internet Mall este un website de comert online, prezent, de asemenea, pe pietele din Germania, Polonia, Ungaria si Slovacia.
Intel Capital nu a facut alte investitii in zona Europa Centrala si de Est anul trecut, insa a continuat sa consolideze pozitia pe piata a unor companii in care a investit anterior. In Romania, Intel Capital a investit in 2006 in Siveco, companie care dezvolta aplicatii software pentru afaceri si software educational. Valoarea totala a investitiei in Siveco a fost de 12 mil. euro. Siveco este una dintre companiile locale de IT care au castigat in mod constant contracte cu sectorul public. Anul trecut, Siveco a castigat contracte cu statul de 8,55 milioane de euro, la o cifra totala de afaceri de 61,5 mil. euro.
Investitiile guvernamentale in infrastructura reprezinta cheia iesirii din criza care afecteaza economia Romaniei, apreciaza Dan Lupu. "Dintre aceste investitii, cele in IT&C genereaza cea mai mare crestere de productivitate si competitivitate", a spus Lupu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO