Business Hi-Tech

Interdicţia dată de Trump privind descărcarea aplicaţiei chineze TikTok, amânată temporar de un judecător din Washington

Interdicţia dată de Trump privind descărcarea...

Autor: Cristina Bellu

29.09.2020, 00:04 109

Carl Nichols, un judecător federal din Washington, a decis să amâne temporar interdicţia formulată de preşedintele  Donald Trump privind descărcarea aplicaţiei chineze TikTok, cu câteva ore înainte de termenul-limită.

„Vom respecta ordinul şi vom lua măsuri imediate pentru a face acest lucru“, au spus reprezentanţii departamentului de comerţ, potrivit Reuters.

Măsura vine în contextul în care compania chineză ByteDance, care controlează  platforma de partajare video TikTok, desfăşoară negocieri cu Walmart Inc şi Oracle Corp pentru preluarea participaţiei TikTok în SUA, operaţiune pentru care Donald Trump şi-a dat acceptul, în principiu.

TikTok spune că este mulţumită de decizie şi că va continua dialogul cu guvernul pentru a transforma propunerea într-un acord.

Dacă tranzacţia se va concretiza, TikTok va deveni o companie cu sediul în SUA, încheind negocierile care au stârnit dezbateri intense privind securitatea naţională şi viitorul internetului.

„Le-am dat binecuvântarea mea, dacă reuşesc să facă acest lucru, e grozav“, a declarat Trump în urmă cu o săptămână reporterilor la Casa Albă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO