Business Hi-Tech

Internetul mobil este serviciul cu cea mai accelerată creştere. Penetrarea internetului mobil în cinci ani ar putea fi similară cu cea a telefoniei mobile

Autor: Ştefan Stan

14.05.2014, 00:06 237

În România internetul mobil este serviciul care are cea mai accelerată creştere şi va ajunge din urmă piaţa internetului fix, care se află într-o perioadă de stagnare. Internetul mobil este „noul val“, care influenţează utilizarea smartphone-urilor şi a tabletelor, a spus la ZF Live Ingrid Lambru, marketing director la Mercury Research.

„Când vine vorba de servicii de telecomunicaţii, telefonia mobilă şi televiziunea au ajuns la un plafon, sunt deja la nivelul maxim. Singurul serviciu care evoluează într-un trend crescător este internetul. Telefonia fixă este în scădere, cu o rată de penetrare de numai 40%. Prevedem că va scădea în continuare, singurul mod prin care telefonia fixă se poate redresa este prin introducerea serviciului în cadrul pachetelor oferite de furnizorii de telecomuncaţii. Odată cu creşterea penetrării diferitelor servicii de telecomunicaţii a crescut şi penetrarea ofertelor multiple play, prin care furnizorii oferă mai multe servicii în acelaşi pachet. Penetrarea unui singur serviciu de la acelaşi furnizor scade, însă cresc pachetele de servicii, spre exemplu telefonie fixă, mobilă şi internet fix şi mobil de la acelaşi furnizor. În 1997-1998, penetrarea telefoniei mobile era de 6%. La nivel naţional acum este peste 80%, iar în mediul urban trece de 90%“.

Televiziunea este primul serviciu prin care au penetrat furnizorii de telecomuncaţii în gospodăriile din România. În ultima perioadă, valurile de creştere în telecomunicaţii au venit din  trecerea de la televiziunea analogică la televiziunea digitală şi de la internetul fix la internetul mobil, precum şi diversificarea canalelor de distribuţie. Furnizorii tradiţionali de telefonie mobilă au intrat şi în domeniul televiziunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO