Business Hi-Tech

Intimitatea nu este chiar atât de sfântă pe reţelele sociale. Datele a zeci de milioane de utilizatori ai Facebook, transmise către terţi de aplicaţiile site-ului

Intimitatea nu este chiar atât de sfântă pe reţelele sociale. Datele a zeci de milioane de utilizatori ai Facebook, transmise către terţi de aplicaţiile site-ului

Autor: Adrian Voicu

18.10.2010, 11:50 84

Multe din aplicaţiile site-ului de socializare Facebook autransmis informaţii de identificare a utilizatorilor - numeleacestora şi al "prietenilor" acestora - către companii internet şide publicitate, conform unei anchete desfăşurate de Wall Street Journal.

Publicaţia arată că această problemă a afectat zeci de milioanede utilizatori ai aplicaţiilor Facebook, chiar şi cei care şi-ausetat nivelul maxim de intimitate. "Astfel de practici încalcăregulile Facebook şi readuce în prim plan problemele legate decapacitatea site-ului de a păstra în siguranţă informaţiile legatede activităţile utilizatorilor", arată WSJ.

Companiile care profită de aceste informaţii dezvoltă baze dedate detaliate cu persoanele care utilizează internetul, putândastfel urmări activitatea acestora pe internet.

Duminică, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că valua măsuri pentru a "limita drastic", expunerea către terţi ainformaţiilor private ale utilizatorilor.

Aplicaţiile (Apps) sunt bucăţi de cod ce permit celor 500 demilioane de utilizatori să ruleze jocuri sau să împărtăşeascăinterese comune pe site-ul Facebook. Conform publicaţiei, toatecele mai populare 10 aplicaţii ale Facebook trimiteau unor companiiexterne datele de identificare ale utilizatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO