Business Hi-Tech

Investiţie de 150.000 euro în Meetgeek.ai, startup de tehnologie care construieşte un asistent AI

Investiţie de 150.000 euro în Meetgeek.ai, startup de...

Autor: Adrian Seceleanu

07.04.2021, 00:00 165

Meetgeek.ai, un startup de tehnologie care construieşte un asistent AI pentru convorbirile purtate pe Google Meet, Teams şi Zoom, a finalizat o rundă de investiţii de 150.000 de euro, la care au participat şi fonduri de investiţii locale. Robotul Meetgeek este disponibil non-stop, participă la întâlniri şi apoi le trimite celorlalţi participanţi transcriptul şi minutele conversaţiilor, evidenţiind diferite elemente precum concluziile la care s-a ajuns, îngrijorările exprimate, sarcinile asumate şi o mulţime de alte insighturi.

Serviciul este disponibil pe site-ul companiei care oferă şi un plan lunar gratuit. Echipa DLA Piper, formată din Cristina Bucur şi Ciprian Frandeş, a asigurat asistenţa juridică a tranzacţiei, inclusiv setul de documente necesar întregului proces.

Printre domeniile care au cel mai mult de câştigat folosind serviciul Meetgeek se remarcă domeniul juridic şi al asistenţei avocaţiale, domeniul tehnologiei IT, al consultanţei sau cel financiar. O nişă foarte importantă o reprezintă şedintele consiliilor de administraţie, unde este nevoie de minute ale întâlnirilor, create cu obiectivitate maximă.

Dan Huru, co-fondator si CEO al Meetgeek, deţine un doctorat în inteligenţă artificială şi are o experienţă de peste 10 ani în inginerie software. “În timp ce tot mai multe activităţi sunt automatizate în cadrul companiilor, managementul întâlnirilor a rămas în urmă, iar costurile asociate întâlnirilor ineficiente sunt considerabile. Viziunea noastra este să oferim echipelor puterea de a-şi însuşi şi a pune în aplicare o cultură a întâlnirilor bazată pe cele mai bune practici. Întâlnirile sunt adeseori văzute ca un rău necesar însă ele pot fi transformate cu ajutorul tehnologiei într-o experienţă pozitivă, care să facă diferenţa”, declară Huru. Investiţia a fost condusă de fondul local Early Game Ventures.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO