Business Hi-Tech

Investiţie de 150.000 euro într-o platformă dedicată industriei de outsourcing

Investiţie de 150.000 euro într-o platformă dedicată...
17.11.2016, 00:01 451

Pro Progressio Group, organizaţia care sprijină dezvoltarea antreprenoriatului în Polonia, a investit 150.000 euro în dezvoltarea unei platforme dedicate industriei de outsourcing IT din Europa Centrală şi de Est, inclusiv celei din România.

Platforma, numită OutsourcingPortal, este disponibilă în trei limbi – engleză, poloneză şi română. Versiunea localizată pentru România a fost lansată recent în parteneriat cu cu NNC Services România, companie locală specializată în furnizarea de servicii de consultanţă de marketing pentru companii de IT şi servicii.

„Ne dorim să impulsionăm creşterea întregii industrii de outsourcing, să ajutăm companiile româneşti să se afirme pe pieţele internaţionale, să formăm o comunitate în jurul acesteia şi în final să ajutăm la conturarea unui brand solid al României peste hotare”, a spus Ionela Puf, online media manager pentru outsourcingportal.ro. Platforma se adresează centrelor de SSC, BPO, ITO, call & contact şi dezvoltatorilor de aplicaţii software, furnizând o serie de informaţii, statistici şi analize despre fiecare dintre aceste segmente.

„Ne aşteptăm la o creştere semnificativă a traficului pe platformă până la finalul anului. Statisticile pe care le avem la momentul actual despre piaţa de outsourcing ne dau toate premisele unei evoluţii spectaculoase în următorii doi ani, comparativ cu varianta locală poloneză, care la oră actuală are în jur de 50.000 de vizite lunar. Noi estimăm că vom ajunge la acest nivel în aproximativ un an”, a punctat ea. Piaţa locală de outsourcing IT a crescut constant în ultimii ani, aceasta urmând să ajungă la circa 3,6 milioane de euro la finele acestui an, potrivit estimărilor ANIS.

Pentru următorii 3 ani, se anticipează o rată de creştere de 15%.  „În următorii ani, peste 65% dintre organizaţiile din România, vor folosi mai intens serviciile de outsourcing, iar piaţa îşi va continua în mod firesc evoluţia”, a completat Ionela Puf. Unul dintre obiectivele dezvoltării platformei este furnizarea de analize şi servicii de consultanţă pentru potenţialii investitori străini, aceştia având la dispoziţie în cadrul portalului informaţi despre piaţă, oraşele în care pot investi şi procedurile legislative, precum şi companiile cu care pot încheia partneriate pe plan local.

„Polul industriei de outsourcing este în Bucureşti, însă Iaşiul, Clujul, Craiova, Timişoara, Braşovul vin puternic din spate şi încep să se afirme pe piaţa europeană. Dacă ne referim la piaţa de IT, investorii străini vin în principal datorită forţei de muncă calificate. Angajaţii cunosc limbi străine la nivel avansat, vorbind în total 24 de limbi şi deţin cunoştinţe solide în domenii precum tehnologie, inginerie, IT. În plus, dacă vorbim de costuri, forţa de muncă este a doua cea mai ieftină din UE. Şi infrastructura este un factor care ne recomandă, suntem deja renumiţi pentru infrastructura IT şi de Internet:, a concluzionat Ionela Puf.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO