Business Hi-Tech

Investiţie de 50.000 de euro într-o platformă digitală pentru colaborarea cu avocaţi

Investiţie de 50.000 de euro într-o platformă...

Autor: Ioana Nita

15.03.2023, 14:59 264

Casa de avocatură NDI Law a investit 50.000 de euro în dezvoltarea şi lansarea unei platforme digitale pentru colaborarea cu avocaţi, numită NewLaw.ro. Aceasta are ca scop eficientizarea relaţiei client - avocat, prin facilitarea colaborării la distanţă.

„În România, practica avocaturii are puternice influenţe tradiţionaliste, credem că a venit timpul schimbării de paradigmă. Platforma NewLaw.ro respectă principiile filozofiei New Law de democratizare a avocaturii şi are rolul de a simplifica relaţia avocat-client folosind resurse digitale adaptate prezentului. Platforma este un mediu de colaborare sigur, care păstrează istoricul interacţiunilor, documentaţia, versiunile de documente şi tot ce au nevoie să ştie atât clientul, cât şi avocatul, despre o speţă juridică sau un proces”,  a spus Bogdan Ilie, avocat şi fondator NewLaw.ro. El a pus bazele proiectului împreună cu echipa din cadrul NDI Law, avocaţi cu peste 15 ani de experienţă, platforma fiind lansată la începutul acestui an.

Prin intermediul NewLaw.ro, utilizatorii au acces la diverse servicii juridice furnizate de avocaţi indiferent de localizare. Platforma cuprinde avocaţi specializaţi în toate tipurile de servicii juridice printre care - achiziţii publice, dreptul muncii, dreptul familiei, drept administrativ sau drept fiscal şi drept penal al afacerilor, şi este un suport pentru întreaga colaborare cu aceştia, de la schimb de oferte şi contracte, până la administrarea documentelor pentru un proces.

Investiţia iniţială de 50.000 euro în NewLaw.ro include în principal, costuri cu configurarea platformei, durata implementării fiind de 12 luni. Pentru clienţi, principale avantaje sunt de simplificare a relaţiei avocat-client şi eficientizare din punct de vedere timp, disponibilitate şi costuri, iar în ceea ce priveşte avocaţii colaboratori, folosirea platformei NewLaw.ro reprezintă o sursă suplimentară de venituri. Avocaţii colaboratori trec printr-un proces de selecţie, fiind aleşi avocaţi cu experienţă, capabili să îmbine cunoştinţele juridice cu practica de afaceri.

Atât pentru clienţi, cât şi pentru avocaţi, utilizarea platformei NewLaw.ro este gratuită. Clienţii plătesc exclusiv serviciile juridice de care beneficiază, iar avocaţii colaboratori un procent din onorariul solicitat şi achitat de către clienţi, care acoperă suportul activ oferit de echipa de avocaţi parteneră a platformei NewLaw.ro.

„Practic, dacă clientul are nevoie de un avocat în Iaşi, de exemplu, intră pe platformă, îşi prezintă pe scurt situaţia, selectează serviciul sau aria de expertiză, judeţul, oraşul. În funcţie de criteriile introduse, clientului îi este repartizat un avocat specializat conform nevoii sale, în zona geografică de referinţă. Relaţia lor de afaceri este apoi realizată prin intermediul platformei, ceea ce oferă transparenţă şi optimizare. Astfel, clientul are garanţia unui preţ corect şi a unor servicii profesioniste, iar avocatul are acces la o sursă suplimentară de venit şi clienţi. Toţi colaboratorii noştri trec printr-un proces de onboarding foarte riguros iar pe parcurs conlucrăm în strânsă legătură, pentru a ne asigura că serviciul juridic livrat este la un nivel de înalt profesionalism”, a explicat Bogdan Ilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO