Business Hi-Tech

Investiţii pentru tehnologie: UE acordă aproape 49 de mil. de euro pentru a stimula inovarea în domeniul securităţii cibernetice

Investiţii pentru tehnologie: UE acordă aproape 49 de...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

20.05.2020, 19:41 90

Comisia Europeană a anunţat miercuri că acordă aproape 41 de milioane de euro prin programul de cercetare şi inovare al UE, „Orizont 2020”, pentru a sprijini nouă proiecte care vizează găsirea de soluţii inovatoare în materie de securitate cibernetică şi de protecţie a vieţii private.

Cinci dintre cele nouă proiecte se vor concentra pe soluţii de securitate cibernetică şi de protecţie a vieţii private destinate cetăţenilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), iar celelalte patru vor contribui la îmbunătăţirea unor sisteme de securitate critice, cum ar fi infrastructurile de sănătate şi sistemele de transport multimodal.

În plus, potrivit unui comunicat oficial al Comisiei, 21 de proiecte vor fi finanţate prin Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), programul european pentru reţele şi infrastructuri, care acoperă şi sectorul digital.

„Cu un total de 7,6 milioane de euro, aceste din urmă proiecte vor consolida capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, pentru ca aceasta să fie mai bine pregătită şi să contracareze mai eficient ameninţările şi incidentele cibernetice. De exemplu, trei spitale din Croaţia şi Letonia îşi vor spori gradul de pregătire prin implementarea unor îmbunătăţiri tehnice şi organizatorice, iar în Italia va fi înfiinţat un centru de schimb de informaţii şi de analiză (ISAC) pentru sectorul aviaţiei”, arată comunicatul citat.

Documentul citat precizează că sprijinul pentru noile proiecte face parte din angajamentul UE de a construi o cultură şi capacităţi solide de securitate cibernetică, pentru a rezista şi a răspunde la viitoarele ameninţări şi atacuri cibernetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO