Business Hi-Tech

Ioan Constantin, Cyber Security Expert, Orange Romania: Tendinţele din zona de cyber security arată că 32% din atacuri sunt de tip phishing, iar 28% ransomware. Cele mai atacate sectoare au fost anul trecut transporturile şi retailul

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2021

Ioan Constantin, Cyber Security Expert, Orange Romania:...

Autor: Roxana Rosu

18.05.2021, 12:22 137

Conştientizarea riscurilor ar trebui să funcţioneze în paralel cu implementarea unor soluţii care să asigure securitatea reţelelor. Fără conştientizare nu vom avea nivelul de securitate spre care tindem, iar în ultima perioadă riscurile au crescut substanţial, a declarat Ioan Constantin, Cyber Security Expert, Orange Romania la Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2021.

”Provocările actuale implică digitalizarea rapidă, iar securitatea nu ţine pasul cu ritmul acestei tranzacţii, spre noul mod de lucru, care implică munca remote sau hibrid. În acelaşi timp, ameninţărle cresc în volum şi complexitate. Cu cât folosim mai mult software, de la soluţii de videoconferinţă, până la file sharing, lucru colaborativ, cu atât vulnerabilităţile cresc şi impactul mai devastator.”

Ameninţările, ca cel de săptămâna trecută din State, când o conductă de petrol a fost blocată de un atac ransomware, vor creşte şi trebuie să le facem faţă.

În noua ediţie a raportului nostru pe securitate, am observat că 32% din atacuri sunt de tip phishing, 28% ransomware, în creştere. Ele au fost îndreptate spre utilizatori remote, inclusiv care foloseasu reţele VPN.

Pe sectoare, 31% din atacuri au mers spre transporturi, inclusiv serviciile de curierat, urmat de retail. Aceste două verticale au targetate pentru că au fost printre cele mai expuse, ele au fost folosite mai mult odată cu mutarea acasă. Acelaşi trend îl observăm şi de la finele anului trecut până în prezent.

Alte declaraţii:

Măsurile care trebuie luate sunt implemantarea tehnologiei pentru a crea un mediu de lucru sigur, politici si conformitate pentru a răspunde la noile tipuri de ameninţări, awareness, instruirea continuă în acest domeniu şi flux de suport care înţelege provocările noului mediu de lucru.

Ce putem face? Conexiuni securizare, un wifi securizat e absolut esenţial atunci când lucrăm remote sau hibrid. Folosirea soluţiilor de lucru colaborativ şi a unei singure soluţii de video conferencing. Metode de acces şi autentificare: VPN, autentificarea în două etape, anti-malware.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO