Business Hi-Tech

Ion Georgescu, country manager România şi Moldova, Bitdefender: Atacurile de tip ransomware vor continua din simplul motiv că pot valorifica respectivele informaţii

ZF Digital Summit `21

Ion Georgescu, country manager România şi Moldova,...

Autor: Miruna Diaconu

11.11.2021, 17:51 86

Ion Georgescu, country manager România şi Moldova, Bitdefender, spune că atacurile cibernetice de tip ransomware s-au intensificat în ultima perioada, însă vor continua şi în perioada următoare din motivul că informaţiile obţinute de către atacatori pot fi monetizate.

„Atacurile de tip ransomware vor continua din simplul motiv de valorificarea respectivelor informaţii pe care aceştia le sustrag, le valorifică şi le monetizează. E o afacere care va continua, recomandăm companiilor să apeleze la specialiştii de Securitate pentru a implementa, a regăsi şi a analiza care este riscul în infrastructura acestora”, spune Ion Georgescu.

El precizează că multe companii sunt conştiente de necesitatea implementării unor tehnologii pentru securitatea cibernetică, însă nu foarte multe au ajuns să le adopte.

„Companiile trebuie în continuare să se gândească la riscurile la care se expun, ce reprezintă pentru ele momentul în care datele sunt blocate, ce înseamnă din punct de vedere financiar, credem că abordarea unei strategii de securitate este definitorie şi devine obligatorie pentru toate companiile”, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO