Business Hi-Tech

iOS 8.3 va permite descărcarea conţinutului gratuit din App Store şi iTunes fără parolă

iOS 8.3 va permite descărcarea conţinutului gratuit din...

Autor: Dorian Prodan

23.03.2015, 11:15 456

Apple a încercat să elimine pe cât posibil autentificările repetate necesare pentru descărcarea conţinutului din App Store şi iTunes pe telefoanele şi tabletele iOS, deşi uneori a fost obligată să procedeze exact invers pentru a elimina abuzurile nedorite ale sistemului In-App Purchase. Viitorul iOS 8.3 va simplifica şi mai mult acest mod deoarece utilizatorii vor putea alege să descarce conţinutul gratuit fără nici o autentificare.

În acest moment, sistemul de autentificare care protejează magazinele digitale Apple le permite utilizatorilor să aleagă între o politica restrictivă, care necesită introducerea unei parole pentru fiecare descărcare, şi una mai lejeră, care oferă o perioadă de graţie de cincisprezece minute în timpul căreia nu mai este necesară reautentificarea. Odată cu iOS 8.3, Apple va permite însă şi descărcarea conţinutului gratuit fără a necesita autentificare, utilizatorul fiind nevoit să valideze doar plata conţinutului precum aplicaţii, cărţi, muzică sau cumpărături In-App. Acest comportament a mai fost folosit pe vremea iOS 6, însă Apple a renunţat ulterior la el din motive neclare.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO