Business Hi-Tech

iPad 3, la câteva zile de rafturile magazinelor

iPad 3, la câteva zile de rafturile magazinelor

Invitaţia de presă trimisă de Apple pentru evenimentul de pe 7 martie este însoţită de o fotografie cu ceea ce pare a fi ecranul unui iPad şi precizează: „Avem ceva ce trebuie neapărat să vedeţi... şi să atingeţi“

01.03.2012, 00:04 518

Apple a anunţat un eveniment pe data de 7 martie, în cadrul căruia compania ar putea lansa iPad 3, cea mai recentă versiune a tabletei care s-a vândut în peste 50 de milioane de exemplare de la prima apariţie pe piaţă, scrie BBC.

Invitaţia la eveniment trimisă jurnaliştilor preciza: "Avem ceva ce trebuie neapărat să vedeţi... şi să atingeţi".

Deşi nu confirma oficial lansarea produsului, invitaţia era însoţită de o fotografie cu ceea ce pare a fi ecranul unui iPad. CNet a observat că fotografia include detalii de fineţe care ar putea reprezenta noua generaţie a tabletei iPad. Tableta lansată de regretatul Steve Jobs în anul 2010 s-a vândut până la sfârşitul anului trecut în peste 50 de milioane de exemplare,

fiind, alături de iPhone, gadgetul care a propulsat Apple în topul celor mai valoroase companii IT de pe bursă.

Anul trecut vânzările iPad 2 în SUA au început cu 9 zile înainte de lansarea oficială programată tot în luna martie.

Apple a creat o tradiţie în ultimele decenii din a omite să anunţe data oficială la care îşi va lansa următorul gadget, şi se pare că nici anul acesta nu se dezminte.

Primele două versiuni de iPad i-au asigurat gigantului Apple o felie confortabilă dintr-o piaţă care înregistrează o dezvoltare explozivă, însă în prezent, concurenţa tot mai puternică din partea tabletelor cu sisteme de operare concurente, dintre care cel mai popular este acelaşi Android care îi face viaţă grea iPhone-ului pe piaţa de telefoane mobile inteligente (smartphone).

Un alt sistem de operare care ar putea contribui la declinul iPad-ului este Windows 8, care urmează să fie lansat de gigantul Microsoft în a doua parte a anului. Detaliile noului sistem de operare de la Microsoft au fost dezvăluite de reprezentanţii companiei miercuri la Mobile World Congress 2012 de la Barcelona.

Piaţa tabletelor PC, alături de cea a smartphone-urilor înregistrează printre cele mai mari creşteri din industria IT, însă este dominată totodată de o pleiadă de procese de încăl­care a brevetelor de invenţie, în special între Apple şi principalul urmăritor, Samsung. Compania Apple este la rândul ei chemată în justiţie pentru o dispută asupra paternităţii denumirii de iPad de către firma asiatică de electronice Proview.

Numărul tabletelor PC vândute anul trecut la nivel mondial a urcat la circa 63 de milioane de exemplare, conform estimărilor companiei de cercetare de piaţă IDC, din care aproape 70% sunt iPad-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO