Business Hi-Tech

iPay: Plăţile cu cardul au încă mult spaţiu de creştere

Christo Georg, fondatorul iPay International

Christo Georg, fondatorul iPay International

Autor: Ioana Nita

07.07.2015, 00:06 289
Soluţiile de plată cu cardul pentru comercianţi, care nu presupun deschi­derea unui cont bancar şi taxe lunare, au un potenţial mare de dezvoltare în Ro­mânia, în condiţiile în care în prezent nivelul plăţilor cu cardul realizate pe plan local este scăzut, atât datorită numărului redus de posesori de carduri raportat la totalul populaţiei, cât şi numărului limitat de comercianţi care acceptă în prezent plata cu cardul, potrivit lui Christo Georg, fondatorul companiei iPay International din Luxemburg.
 
„Credem că în România există un potenţial mare de dezvoltare. Plata cu cardul este încă la un nivel scăzut, dar numărul de carduri emise creşte. Aşadar, tranziţia de la «cash» la plata prin card este în derulare. Cu cât consumatorul va avea mai multe carduri, cu atât este mai probabil ca el să le folosească pentru a face plăţi. Acest lucru îi determină pe comercianţi să accepte şi plata prin card”.
 
În primul trimestru al acestui an, plăţile cu cardul la comercianţi au reprezentant doar o cincime din totalul tranzacţiilor efectuate cu cardul pe plan local - 35,6 miliarde de lei, restul fiind retrageri de numerar de la bancomate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO