Business Hi-Tech

iPhone 4S disecat: review-urile din presa străină

iPhone 4S disecat: review-urile din presa străină

Autor: Alexandru Stefan Matei

12.10.2011, 15:23 2497

Pe 14 octombrie iPhone 4S se lansează oficial în Statele Unite, dar mulţi dintre participanţii la conferinţa de lansare au primit deja modelul, astfel că mulţi dintre jurnaliştii străini de top pe sectorul tehnologic au scris deja review-uri ale noului model, care a înregistrat un număr record de precomenzi, care au depăşit 1 milion în numai 24 de ore.

Ce spun jurnaliştii străini:

Walt Mossberg, The Wall Street Journal: iPhone 4S este modelul care aduce mai puţine îmbunătăţiri decât a obişnuit Apple, dar atunci când sunt luate în calcul noile opţiuni Siri, iOS 5 şi iCloud devine o ofertă atractivă pentru utilizatorii de smartphone-uri. Unii ar putea sări peste acest model şi s-ar putea mulţumi cu software-ul şi opţiunile de stocare online (iCloud) oferite de modelele mai vechi. Dar cei care vor cumpăra telefonul vor fi mulţumiţi de el.

David Pogue, The New York Times: Poţi spune "Trezeşte-mă la 7:35" sau "Mută ora de trezire de la 7 jumate la opt" sau "Care este numărul de la serviciu al lui Gary?" sau "Cum ajung la aeroport?" sau "Este vreun restaurant thailandez bun în zonă?" sau "Câte zile mai sunt până la Valentine's Day?" sau "Pune nişte Beatles" sau "Când s-a născut Abraham Lincoln?". De fiecare dată Siri se va gândi puţin, va afişa un răspuns şi va vorbi cu ajutorul unei voci plăcute de femeie.

MG Siegler, Techcrunch: Ce începe cu litera "S"? Unii oameni spun că "special" sau "super". Dar poate vine de la "Siri" sau "speech". Oricare dintre aceste două ultime cuvinte primesc votul meu. Indiferent ce începe cu litera "S" un lucru e sigur: acesta este cel mai bun iPhone de până acum.

Brian X Chen, Wired.com: Siri este cel mai bun asistent personal gratuit pe care îl poţi găsi. Aplicaţiile şi interfaţa merg mai bine pe procesorul dual-core. Camera foto este mult îmbunătăţită. Calitatea convorbirilor este mai bună. Totuşi Siri are limite în ceea ce ştie şi poate să facă. Seamănă cu iPhone 4. Care este problema? Că un contract pe 2 ani înseamnă că nu poţi beneficia de cel mai bun upgrade la preţ redus.

Rich Jaroslavsky, Bloomberg: Nu poţi spune care este diferenţa dintre noul iPhone 4S şi precedentul model. Asta până îl porneşti. Într-o săptămână de folosit iPhone 4S am găsit multe lucruri noi "sub capotă" şi cu câteva retuşuri în ceea ce priveşte designul Apple ar fi putut numi modelul iPhone 5 şi nimeni nu ar fi zis nimic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO