Business Hi-Tech

iPhone 5 vs. iPhone 4S: Care sunt diferenţele

iPhone 5 vs. iPhone 4S: Care sunt diferenţele

Autor: Claudiu Ilioiu, Vlad Popescu

12.09.2012, 21:21 15221

engadget.com a făcut o comparaţie între iPhone 5 şi iPhone 4S în care prezintă care sunt diferenţele între cele două modele lansate de Apple după moartea lui Steve Jobs. După lansarea iPhone 5, modelul precedent se va ieftini cu 100 de dolari.

Modelul prezentat miercuri de Apple este negru metalic, carcasa fiind fabricată integral din sticlă şi aluminiu. Butoanele se regăsesc în aceleaşi poziţii ca la modelul anterior.

IPhone 5 cântăreşte 112 grame, cu 20% mai puţin faţă de iPhone 4S, şi are grosimea de 7,6 milimetri, fiind cu 18% mai subţire.

Ecranul "retina" are diagonala de 4 inci, cu o densitate de pixeli similară cu cea de pe iPhone 4S, datorită rezoluţiei de 1136x640, cu raport de aspect 16:9.

Senzorii touchscreen sunt integraţi în display, tehnologie datorită careia ecranul este cu 30% mai subţire.

Aplicaţiile dezvoltate pentru modele anterioare, cu ecran mai mic, nu vor fi afişate deformat, ci cu benzi negre în zonele din afara imaginii. IPhone 5 este echipat cu sistemul de operare iOS 6 al Apple, care aduce numeroase îmbunătăţiri faţă de versiunea anterioară.

Toate aplicaţiile de pe modelele anterioare funcţionează fără probleme, precizează compania.

Schiller a mai arătat ca bateria asigura 8 ore de convorbire în reţele 3G sau 8 ore de navigare pe internet pe reţele 4G LTE, 10 ore de navigare pe WiFi, 10 ore de video playback, 40 de ore de muzică sau 225 de ore de standby.

Camera are senzor de 8 megapixeli şi tehnologie care permite realizarea de fotografii de calitate superioară modelelor mai vechi în condiţii de luminozitate redusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO