Business Hi-Tech

iPhone 5S în România. Ce preţuri ar putea avea iPhone 5S în România

iPhone 5S în România. Ce preţuri ar putea avea iPhone...

Autor: Claudiu Ilioiu

11.09.2013, 09:37 4591

Gigantul Apple a lansat ieri în oraşul Cupertino din statul american California iPhone 5S, noua generaţie a smartphone-ului iPhone. Tim Cook a deschis evenimentul vorbind despre iTunes Festival, care se desfăşoara la Londra în celebra clădire Roundhouse din centrul oraşului, în perioada 1 - 30 septembrie. iPhone 5S vine cu un nou procesor, A7, cu 1 miliard de tranzistori, de două ori mai mulţi ca modelul anterior, A6.

Noutatea de la Apple pentru cel mai recent model lansat se regăseşte în spatele butonului Home, care are incorporat senzorul de amprentă, Touch ID. Rolul senzorului este acela de a identifica proprietarul după amprentă. Astfel, doar acesta va putea accesa terminalul. Amprenta apare apoi pe ecran, iar dacă se potriveşte, telefonul se deblochează. Touch ID poate fi setat pentru a recunoaşte mai multe amprente.

 ZF a transmis live text lansarea iPhone 5S şi iPhone 5C. Vedeţi aici toate detaliile din timpul lansării

iPhone 5S şi iPhone 5C vor ajunge în magazine pe 20 septembrie. Preţurile la iPhone 5S, cu abonament pe doi ani: 16GB - 199 de dolari, 32GB - 299 de dolari şi 64GB - 399 de dolari în SUA.  

Potrivit estimărilor ZF, noul smartphone Apple, iPhone 5S ar putea ajunge în România la un preţ aproximativ de 850 euro la liber. Preţul iPhone 5S a fost estimat pentru modelele cumpărate fără abonament nou şi fără ca telefonul să fie blocat în reţeaua unui anumit operator telecom.

Totodată, în cadrul aceluiaşi eveniment Apple a prezenta şi versiunea mai ieftină a terminalului, iPhone 5C, din plastic. Modelul "low cost" este un iPhone 5 cu carcasă de plastic, iar structura internă este ranforsată cu oţel pentru ca terminalul să fie rezistent. Smartphone-ul este disponibil în culorile alb, albastru, roz, galben şi verde. iPhone 5C va avea preţuri cuprinse între 99 dolari, versiunea cu capacitate de stocare internă de 32 GB şi 199 de dolari versiunea cu 64 GB. Ambele preţuri sunt valabile pentru abonamente pe doi ani în SUA.  iPhone 5C are un procesor A6, cameră de 8MP. Camera FaceTime de pe faţă a primit şi ea un upgrade.

► O tehnologie veche de mai bine de 10 ani ar putea fi noua vedetă a industriei IT odată cu lansarea iPhone 5S

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO