Business Hi-Tech

iPhone cu traducător: Google lansează aplicaţia Translate pentru telefoanele Apple

iPhone cu traducător: Google lansează aplicaţia Translate pentru telefoanele Apple

Autor: Magraon Andreea

09.02.2011, 13:58 132

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, a lansat şipentru telefoanele mobile Apple iPhone aplicaţia Google Translate,care le permite utilizatorilor să traducă fraze sau cuvinte în maimult de 50 de limbi străine, printre care şi româna, potrivit uneipostări pe blogul oficial al companiei.

În cazul a 15 limbi străine, printre care engleza, germana,poloneza şi rusa, aplicaţia include şi o funcţie de recunoaşterevocală, astfel că utilizatorii pot rosti pur şi simplu cuvintelesau fraza pe care doresc să le traducă. Aplicaţia Google nu includefuncţia de recunoaştere vocală pentru limba română, astfel căutilizatorii trebuie să introducă frazele sau cuvintele pe caredoresc să le traducă.

Utilizatorii aplicaţiei pot alege să asculte cum sună într-olimbă străină fraza sau cuvântul tradus. Funcţia de redare acuvintelor sau frazelor traduse este disponibilă pentru 23 de limbistrăine, între care nu se află şi limba română.

Aplicaţia are nevoie de o conexiune la internet pentru a realizatraducerile.

O aplicaţie asemănătoare pentru telefoanele care funcţionează cusistemul de operare Google Android a fost lansată încă de anultrecut.

La fel ca şi varianta pentru computere, aplicaţia permitetraducerea a câte un cuvânt, accesul la traducerile din arhivă şiare suport pentru textul cu diacritice.

Applicaţia este disponibilă gratuit în magazinul de aplicaţii alApple, App Store.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO