Business Hi-Tech

iQuest, furnizor de soluţii software fondat la Cluj în 1998 şi deţinut de grupul german Allgeier, fuzionează cu Nagarro, noua entitate urmând să aibă peste 800 de angajaţi în România

iQuest, furnizor de soluţii software fondat la Cluj în...

Autor: Roxana Rosu

11.08.2020, 12:39 853

iQuest, furnizor de soluţii software fondat la Cluj în 1998 şi deţinut în prezent de grupul german Allgeier, şi Nagarro, companie de inginerie digitală şi soluţii tehnologice, deţinută de acelaşi grup, vor fuziona, noua organizaţie urmând să aibă  peste 800 de angajaţi în România.

În urma tranzacţiei, cele două companii vor cumula în România aproximativ 815 de angajaţi, cea mai mare parte a acestora provenind din grupul iQuest. Nagarro are o echipă de 155 de angajaţi în cadrul sediului său unic din România, aflat la Timişoara, iar iQuest cumulează în birourile din Cluj-Napoca, Braşov, Bucureşti, Craiova şi Sibiu peste 660 de angajaţi.

iQuest are centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Sibiu, Bucureşti şi Varşovia, sediul central în Frankfurt şi un birou de consultanţă în Zurich. Compania şi-a început activitatea în 1998, fiind fondată de Cornelius Brody, un antreprenor din Cluj. Din 2018, grupul Allgeier deţine pachetul majoritar în cadrul grupului iQuest. În prezent, iQuest Group este deţinut 100% de Nagarro.

Etapa de tranziţie va fi guvernată de o echipă formată din managementul celor două companii, transferând responsabilităţile curente către noua configuraţie.

La conducerea operaţiunilor noii entităţi formate în România se va afla Voicu Stoiciu, care deţine în prezent funcţia de Managing Director Nagarro România.

„Atât Nagarro, cât şi iQuest sunt organizaţii de professional services cu o cultură solidă, ce prezintă mai multe asemănări decât deosebiri, fapt ce conturează avantajele acestei decizii. Ambele companii construiesc soluţii plecând de la o înţelegere solidă a nevoilor clienţilor, cu o versatilitate foarte ridicată şi valoare adăugată. Pe de altă parte, noua organizaţie va putea accesa pieţe neabordate până acum de fiecare dintre cele două companii”, a declarat Voicu Stoiciu, Managing Director Nagarro România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO