Business Hi-Tech

Israelienii de la One1 Software au platit 2,5 mil. $ pe 50% din Wizrom

Israelienii de la One1 Software au platit 2,5 mil. $ pe 50% din Wizrom

Click pentru imaginea marita

19.07.2007, 19:59 172

Producatorul israelian de solutii informatice pentru afaceri One1 Software Technologies a platit 2,5 mil. dolari (1,8 mil. euro) pentru 50% din actiunile companiei romanesti Wizrom Software, care activeaza in acelasi sector, scrie presa israeliana. Wizrom este o subsidiara a companiei israeliene WizSoft, si a intrat pe piata romaneasca in anul 1992.
Reprezentantii Wizrom au anuntat ieri tranzactia cu One1 Software, insa au refuzat sa ofere detalii asupra sumei platite pentru pachetul de 50% din actiuni, afirmand ca aceasta este confidentiala.
Conform datelor disponibile ieri la Registrul Comertului, actionarii Wizrom Software erau companiile Nsd Enterprises Ltd. din Insulele Virgine (83% din actiuni) si Leca Development din Bucuresti (14% din actiuni). Pe langa cele doua companii, persoanele fizice Adrian Bodomoiu, Adrian Cornel Lisman si Zemy Apfelbaum mai detin fiecare 1% din companie.
Oficialii Wizrom au precizat pentru ZF ca schimbarile intervenite in actionariat urmeaza sa fie operate la Registrul Comertului, datele disponibile in acest moment fiind cele vechi. Ei au refuzat sa precizeze care sunt actionarii implicati in tranzactie, afirmand insa ca actuala echipa de conducere va pastra controlul companiei.
Wizrom furnizeaza servicii IT si aplicatii de contabilitate, management al resurselor intreprinderii (ERP), de automatizare a fortei de vanzari, de monitorizare a accesului etc.
Principalele produse ale companiei sunt WizCount si WizPro, care reprezinta, fiecare, aproximativ 30% din valoarea contractelor incheiate de companie. Solutia de salarizare WizSalary produsa de Wizrom este utilizata pentru calcularea salariilor a aproximativ 14% din totalul angajatilor firmelor private din Romania.
Compania a facut in 2005 un profit de 0,46 mil. euro la o cifra de afaceri de 3,06 mil. euro - conform datelor publicate de companie pe site-ul Ministerului Finantelor. Wirom nu a comunicat cifra de afaceri pe anul 2006 si nu a dorit sa ofere estimari pentru anul in curs, furnizand in schimb valoarea totala a contractelor incheiate.
Conform Wizrom, valoarea totala a contractelor incheiate anul trecut a fost de 7,5 milioane dolari (6 mil. euro), cu 1,5 milioane dolari (1,2 mil. euro) peste nivelul anului anterior, iar pentru anul curent obiectivul il reprezinta depasirea nivelului de 10 milioane dolari (7,3 mil. euro).
Wizrom are in prezent 150 de salariati si, conform anunturilor publicate pe pagina sa web, intentioneaza sa mai angajeze 14 oameni.
"Am purtat discutii cu mai multe companii interesate sa investeasca in Wizrom. Am cautat un partener strategic, care sa ne sustina in deschiderea unor noi linii de business si in completarea competentelor actuale in furnizarea de solutii informatice", a declarat directorul general al companiei Wizrom, Cristian Udrescu. Conform lui, fondurile care intra in companie in urma acestei tranzactii vor fi investite in promovarea produselor si cresterea calitatii serviciiilor.
"Piata IT din Romania prezinta un potential important pentru dezvoltare, crescand cu peste 15% anual pana la nivelul de un miliard de dolari in 2006. Produsele si serviciile oferite de Wizrom, dar si proiectele de viitor l-au recomandat drept un partener local pe termen lung", a declarat directorul executiv al One1 Software Technologies, Udi Weintraub.
Solutiile Wizrom sunt distribuite si in Bulgaria si Moldova prin filiale, dar si in alte state, in functie de oportunitati.
De la inceputul anului 2007, compania a devenit Microsoft Gold Certified Partner. Cu filiale in Republica Moldova si Bulgaria, Wizrom are peste 2.400 de clienti activi si 20.000 de licente instalate pentru companii din domenii de activitate variate.
Piata locala de solutii software pentru companii a fost estimata de firma de analiza IDC la 60 mil. dolari (aproape 47 mil. euro) in 2006, in timp ce intreaga piata de soft a fost evaluata la aproximativ 160 mil. dolari (127 mil. euro). Rata de crestere estimata pentru acest an este de peste 20%.
One1 Software Technologies a anuntat ca a achizitionat si 66% din actiunile companiei IT Stanga din Bulgaria, cu care este partenera intr-un off-shore, pentru suma de 1,75 mil. dolari - ca parte a planului de extindere in estul Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO