Business Hi-Tech

Italia obligă Google să anunţe din timp pe unde vor trece maşinile care fotografiază străzile

Italia obligă Google să anunţe din timp pe unde vor trece maşinile care fotografiază străzile

Autor: Radu Racu

24.10.2010, 13:28 35

Autorităţile italiene au obligat Google să-şi marcheze clarmaşinile care fotografiază străzile în cadrul programului StreetView, şi să anunţe itinerariul vehiculelor cu câteva zile înainte,pentru a evita scurgerile de date care au pus gigantul online încentrul unui scandal mediatic vara aceasta. Conform decizieiautorităţilor, Google trebuie să publice cu trei zile înainteitinerariul maşinilor atât pe site-ul propriu cât şi în presalocală a oraşului în care vor circula, potrivit cotidianului LaStampa, citat de Reuters.

Google a recunoscut în luna mai că a interceptat "accidental"date cu caracter personal în cadrul operaţiunilor de cartografierea străzilor din oraşele lumii. Intr-un interviu acordat publicatieiFinancial Times, seful Google, Eric Schmidt, a acuzat un angajat alcompaniei pentru colectarea ilegala de date prin intermediulretelelor wireless. Vinerea aceasta, compania a anunţat că ainterceptat mai multe date personale decât se ştia anterior,inclusiv adrese de mail şi agende personale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO