Business Hi-Tech

Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome: Numărul de cursanţi a crescut cu 37% în 2022, depăşind pragul de 600 de participanţi la cele peste 40 de programe pe care le avem. În 2023 vom avea cel puţin 700 de cursanţi

Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome: În prezent, avem peste 35 de mentori activi şi suntem în căutare de mentori noi, dornici să-şi împărtăşească cunoştinţele.

Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome: În prezent, avem peste 35 de mentori activi şi suntem în căutare de mentori noi, dornici să-şi împărtăşească cunoştinţele.

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.01.2023, 13:00 215

♦ „Cei mai mulţi cursanţi Wantsome sunt din România, dar avem şi cursanţi din Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Spania, Franţa şi Republica Moldova, atraşi de posibilitatea de a învăţa în limba maternă.“

Şcoala de IT Wantsome din Iaşi, cea mai mare unitate de învăţământ independent în IT din nord-estul României, înfiinţată în 2017, a înregistrat la finalul anului 2022 o creştere de peste 35% a numărului de participanţi în cadrul celor peste 40 de programe de pregătire şi reconversie profesională în IT pe care le organizează.

„Cursurile de pregătire şi reconversie profesională în IT prezintă din ce în ce mai mult interes, datorită faptului că numărul joburilor din domeniu este net superior celui al specialiştilor care le pot ocupa. Dacă în 2021 am avut 440 cursanţi, în 2022 am înregistrat 603 participanţi la cursurile noastre. Acest lucru ne dă încrederea că, în 2023, vom avea cel puţin 700 cursanţi. Pe de altă parte, oferim anual comunităţii burse şi programe gratuite de studii, iar în 2022, am susţinut accesul gratuit la cursurile Wantsome a 80 de elevi şi adolescenţi şi a 120 de adulţi“, a spus într-un interviu pentru ZF Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome.

Ea a adăugat că cei mai mulţi cursanţi din cadrul Wantsome sunt din România, dar şcoala de IT din Iaşi înregistrează şi cursanţi din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Spania, Franţa şi Republica Moldova, atraşi de posibilitatea de a învăţa în limba maternă. De asemenea, programele desfăşurate de Wantsome sunt bazate pe 70% practică şi 30% teorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO