Business Hi-Tech

Japonezii de la Allied Telesis au deschis un centru de formare şi suport la Iaşi

Autor: Mediafax

12.04.2011, 23:30 182

Allied Telesis, producător japonez de echipamente de reţea, adeschis la 1 aprilie un centru de formare şi suport la Iaşi, cu oechipă de 25 de angajaţi, care va acoperi Europa şi OrientulMijlociu, potrivit reprezentanţilor companiei.

"În prezent sunt 25 de angajaţi la centrul din Iaşi şi avem înplan să extindem echipa până la 200 de persoane în următorii doiani. Am ales România datorită faptului că forţa de muncă estefoarte bine pregătită, cu foarte multe cunoştinţe. De asemenea,studenţii români ştiu cel puţin o limbă străină, nu doar engleza.Dacă facem comparaţia între un absolvent german de studiisuperioare şi unul român, acesta din urmă este mai bine pregătit.În România sunt condiţii excelente", a declarat Michael Weber, SVPIBM global partner program la Allied Telesis.

El nu a precizat ce investiţii a realizat compania în nouaunitate, dar a adăugat că acestea vor continua. Centrul din Iaşiasigură suport în opt limbi. În 2005, Allied Telesis a deschis, totla Iaşi, un call center care avea şase angajaţi. În serviciilefurnizate de Allied Telesis sunt incluse proiectarea,implementarea, evaluarea reţelelor şi verificarea hardware aechipamentelor. Pe lângă centrul din Iaşi, compania a deschisunităţi de pregătire în Milano, Paris, Madrid, Berlin, Moscova şiSwindon, Marea Britanie. Allied Telesis şi-a deschis reprezentanţaoficială în România în 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO