Business Hi-Tech

Japonezii de la Softbank conduc o investiţie de 1 mld. $ într-un start-up american

Japonezii de la Softbank conduc o investiţie de 1 mld. $...

Autor: Oana Stupinean

02.10.2015, 00:02 662
Softbank, al treilea mare operator telecom din Japonia, a fost principalul in­vestitor dintr-o rundă de finanţare cu o valoare de un miliard de dolari în start-up-ul american Social Finance Inc. (SoFi), o platformă online care a ajuns la un portofoliu de credite de peste 4 miliarde de dolari, scrie Reuters.

SoFi face legătură între persoane care au nevoie de un credit şi persoane care oferă această finanţare, încercând astfel să scoată din joc băncile „tradiţionale“ pe anumite segmente de retail.

Finanţările obţinute în total până acum de SoFi ajung astfel la 1,42 mld. dolari. La ultima rundă de finanţare, printre investitorii care au contribuit la suma de 1 mi­liard de dolari se numără şi Third Point Ven­tures, Wellington Management Com­pany, Institu­tional Venture Partners, Renren, Baseline Ventures şi DCM Ventures.

Banii vor fi utilizaţi de companie pentru a accelera creşterea prin lansarea unor noi produse şi servicii pe piaţă, a declarat CEO-ul SoFi Mike Cagney. Start-up-ul vrea să devină „cel mai de încredere partener pentru serviciile financiare din Statele Unite ale Americii“, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO