Business Hi-Tech

Jobful, platformă de recrutare online, şi acceleratorul de start-up-uri tech InnovX-BCR, au dezvoltat o platformă în care refugiaţii din Ucraina pot găsi locuri de muncă în România

Mihai Cepoi, Fondator şi CEO al Jobful (stânga) şi Ana-Maria Creţu, Coordonatoare Programe pentru Start-up-uri BCR

Mihai Cepoi, Fondator şi CEO al Jobful (stânga) şi Ana-Maria Creţu, Coordonatoare Programe pentru Start-up-uri BCR

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.03.2022, 15:57 242

Start-up-ul românesc de tehnologie Jobful, care a dezvoltat o platformă de recrutare online bazată pe gamification, împreună cu acceleratorul de inovaţie InnovX-BCR, au dezvoltat o platformă de recrutare dedicată cetăţenilor ucraineni refugiaţi pe teritoriul României, prin care aceştia îşi pot găsi locuri de muncă mai uşor la nivel naţional, arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii.

„Am dezvoltat această platformă pentru a veni în sprijinul cetăţenilor din Ucraina în căutare de loc de muncă în România şi pentru a încuraja companiile ce pot şi doresc, să angajeze forţă de muncă ucraineană. Toate funcţionalităţile platformei sunt gratuite, atât în cazul companiilor recrutoare, cât şi pentru cei care aplică pentru locurile de muncă. Companiile pot adăuga oricâte anunţuri doresc şi au posibilitatea de a contacta direct candidaţii pe care îi consideră potriviţi pentru rolurile disponibile”, a spus Mihai Cepoi, Fondator şi CEO al Jobful.

Platforma Jobs for Ukraine, dezvoltată cu sprijinul partenerilor de tehnologie Druid AI, Microsoft şi EY România, reprezintă o iniţiativă de susţinere a cetăţenilor din Ucraina ce vor rămâne pe teritoriul României pe termen mediu şi lung, şi care sunt în căutarea unui loc de muncă.

„InnovX-BCR a fost creat pentru a susţine ecosistemul de start-up-uri ce folosesc tehnologia şi inovaţia în beneficiul oamenilor, cu atât mai mult în situaţii excepţionale. În pandemie am creat locuri speciale în programul de accelerare pentru acele afaceri ce ofereau soluţii pentru provocările din domeniile sănătate, social şi economic induse de pandemie. Şi de această dată, alegem să ne implicăm susţinând un start-up care a venit cu o soluţie utilă pentru o nevoie reală creată de contextul dificil pe care ţara vecină îl traversează. Rolul tehnologiei este să ajute accelerarea soluţiilor pentru oameni şi suntem recunoscători să avem alături de noi parteneri de tehnologie puternici şi deschişi pentru a ajuta”, a spus Ana-Maria Creţu, Coordonatoare Programe pentru Start-up-uri BCR.

Platforma are un proces simplificat de înscriere ce presupune trei paşi: realizarea unui cont, completarea unui profil (pentru angajat)/adăugarea unui loc de muncă (pentru companii), posibilitatea de a aplica la job-urile postate sau de a contacta un candidat, în cazul celor care recrutează.

De asemenea, platforma include şi un chatbot, realizat de DRUID, o companie specializată în dezvoltarea de aplicaţii de business conversaţionale, bazate pe inteligenţă artificială. Astfel, asistentul virtual funcţionează, pentru moment, în limba engleză şi are ca scop facilitarea comunicării cu refugiaţii, îndrumându-i către surse de informare precise, în funcţie de nevoile lor. Acesta oferă informaţii diverse, de la posibilităţi de cazare, până la cum pot solicita azil politic pe teritoriul României, şi are răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări ale refugiaţilor.

„(...) Am acceptat fără ezitare să ne alăturăm eforturilor Jobful şi InnovX-BCR pentru realizarea unui chatbot care să le ofere refugiaţilor informaţiile de care au nevoie, simplu şi uşor. Le mulţumim partenerilor pentru ocazia de a pune tehnologia pe care noi o dezvoltăm în sprijinul binelui”, a spus Andreea Socol, Technical Sales Director EMEA, DRUID.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO