Business Hi-Tech

Jocurile video nu prea ii mai atrag pe americani

15.11.2005, 18:10 30

In octombrie, veniturile din vanzarile de jocuri video in SUA au scazut cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cifrandu-se la 365 de milioane de dolari (311,5 milioane de euro), conform unui studiu al companiei de cercetare NPD Group.

Aceasta scadere a fost explicata prin faptul ca pe piata urmeaza sa fie lansate consolele de jocuri de noua generatie, iar utilizatorii asteapta sa achizitioneze direct jocuri pentru noile echipamente, sunt de parere analistii.

Conform estimarilor, prima consola care va fi lansata pe piata va fi Xbox 360 de la Microsoft, la sfarsitul acestei luni.

Cu toate acestea, cele mai bine vandute jocuri in aceasta perioada au fost tocmai cele destinate consolelor de jocuri, acestea aducand venituri de 294 de milioane de dolari (aproximativ 251 de milioane de euro), in timp ce, pentru jocurile destinate echipamentelor de buzunar, utilizatorii americani au cheltuit 71 de milioane de dolari (60,5 milioane de euro) in aceasta perioada, au precizat cercetatorii NPD Group.

"Scaderea vanzarilor nu va fi resimtita si in urmatoarele doua luni, aceasta fiind perioada sarbatorilor care, in general, aduce producatorilor aproape jumatate din veniturile anuale in industrie", a explicat Michael Pacheter, analist al companiei Wedbush Morgan Securities.

Veniturile din vanzari raportate in industria jocurilor video in SUA pentru primele 10 luni ale acestui an au fost de 3,7 miliarde de dolari (3,15 miliarde de euro), in crestere cu un singur procent in comparatie cu perioada similara a anului trecut, mai arata studiul NPD Group.

Liderul pietei producatorilor de console este compania japoneza Sony (care pregateste PlayStation 3), urmata de Microsoft (Xbox 360) si Nintendo (Revolution).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO