Business Hi-Tech

Jocurile video pun stapanire pe casa

09.11.2005, 18:05 19

Philips a anuntat de curand amBX (Ambient Intelligent Environment Experience), o tehnologie care permite reproducerea partiala a conditiilor din mediul virtual al jocurilor video direct in casa utilizatorului.

Jocurile incorporate cu software amBX vor interactiona cu luminile, cu sistemul de incalzire/racire si chiar cu mobila din casa pentru a crea senzatia de imersiune totala in joc.

"Imaginati-va camera viitorului in care toate echipamentele electronice sunt inzestrate cu tehnologie amBX. Drumul periculos catre Saigon va transforma lumina din camera intr-un verde intens ca vegetatia junglei, cand veti inota cu delfinii peretii se vor colora in albastru, sariturile de la mare inaltime vor porni la maxim instalatia de aer conditionat, iar navele in flacari va vor utiliza cu darnicie sistemul de incalzire", spune Jo Cooke, directorul de Marketing al Philips amBX.

Tehnologia va utiliza tot mai raspanditele conectivitati wireless ca Bluetooth si Wi-Fi pentru a realiza legatura dintre PC sau consola de jocuri video si reteaua inteligenta a casei.

"Prin amBX, Philips a creat un limbaj comun pentru crearea, distribuirea si impartasirea unor experiente noi, iar lansarea in industria de jocuri video este doar un inceput. Acesta va starni un intreg fenomen care va cuprinde industriile cinematografiei, a muzicii si a celei de entertainment in general", spune Cooke.

Philips se afla deja intr-un stadiu avansat al discutiilor cu cateva mari companii creatoare de jocuri si cu mai multi producatori de periferice in legatura cu implementarea tehnologiei amBX.

Conform comunicatului de presa, Philips va lansa pe piata aceasta tehnologie in luna mai a anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO