Business Hi-Tech

Juan Porcar, vicepreşedinte FUJITSU: Datele pe baza cărora sunt lansate proiectele de transformare digitală sunt cruciale, organizaţiile trebuie să aleagă informaţii relevante

Juan Porcar, vicepreşedinte, Head of Eastern Europe, Russia & CIS, Africa în cadrul FUJITSU. Foto: Adrian Seceleanu

Juan Porcar, vicepreşedinte, Head of Eastern Europe, Russia & CIS, Africa în cadrul FUJITSU. Foto: Adrian Seceleanu

Autor: Adrian Seceleanu

02.10.2018, 11:39 53

Alegerea datelor, informaţiilor pe baza cărora sunt lansate proiectele de transformare digitală de către companii sau instituţii are o importanţă crucială pentru că dacă informaţiile nu au relevanţă pentru creşterea eficienţei sau înţelegerea comportamentului clienţilor atunci rezultatele nu vor fi cele scontate, a declarat Juan Porcar, vicepreşedinte, Head of Eastern Europe, Russia & CIS, Africa în cadrul FUJITSU, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din lume.

“Datele obişnuiau să fie date structurate, pe care le găseam în baze de date şi în foi de calcul tabelar. Acum însă constatăm că datele foarte folositoare sunt mai degrabă cele nestructurate - care sunt cele de tip text, de exemplu. Trebuie sa înţelegem ce fel de date avem, nu doar să le procesăm agnostic. Este crucial să alegi ce date vrei să foloseşti pentru a produce transformarea digitală a organizaţiei tale, să observi ce date sunt relevante. Unele date poate nu au legătură cu eficienţa businessului, cu creşterea, chiar dacă sunt acolo şi fost salvate. Această prima etapă este crucială, este momenrtul în care ai nevoie de cunoştinţe de business nu doar de cunoştinţe de tehnologie. Expertiza în business este cheie în această primă fază”, a declarat reprezentantul FUJITSU.

“Apoi ne mutăm în a doua etapă, de deep learning, de machine learning, care va găsi modele în aceste date, nişte reguli care sunt în aceste date”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO