Business Hi-Tech

Un nou jucător intră în clubul miliardarilor în lei din economie, răsturnând clasamentele din IT: Apcom IT Distribution, unicul distribuitor autorizat Apple în România, a raportat un business de 1,3 miliarde lei pentru 2021, faţă de 16 milioane lei în 2020

Mirela Stanciu, general manager Apcom România. Foto> LinkedIN

Mirela Stanciu, general manager Apcom România. Foto> LinkedIN

Autor: Adrian Seceleanu

23.06.2022, 12:00 4044

♦ Explozia businessului - determinată de decizia grupului din care face parte Apcom de a muta facturarea produselor Apple din Ungaria în România, conform mai multor surse din industrie ♦ Facturarea în România a produselor Apple începe să aducă la lumină businessul gigantului american pe plan local.

Una dintre cele mai vechi companii de pe piaţa locală de IT, Apcom IT Distribution, care a func­ţionat anterior sub numele IRIS, şi care se diferenţiază pe piaţă prin faptul că este unicul distribuitor autorizat al gadgeturilor Apple din România încă din 1994, a intrat anul trecut în clubul miliardarilor în lei din economie, după ce rulajul firmei a explodat pur şi simplu de la 16 mil. lei în 2020 la 1,3 mld. lei în 2021. Profitul net al Apcom a urmat acelaşi model de creştere explozivă a rulajului, ajungând la 33,8 mil. lei, de la nici 800.000 de lei cu un an în urmă.

Apcom a devenit astfel, dintr-o dată, cel mai puternic competitor, din punctul de vedere al mărimii businessului, pentru Network One Distribution (NOD), compania de distribuţie de IT controlată integral de Iulian Stanciu, unul dintre cei mai puternici antreprenori din IT şi retail din România, care deţine şi un pachet minoritar de acţiuni din eMAG, unul dintre cei mai mari retaileri online din regiune. NOD a avut în 2021 afaceri de 1,9 mld. lei. Mai multe detalii despre topul celor mai mari distribuitori din IT găsiţi în anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, lansat în această săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO