Jumătate dintre români cred că internetul va duce la dispariţia cărţilor

27 mai 2011 Ziarul Financiar

Aproape 50% dintre români cred că internetul duce la dispariţia cărţilor, cei mai mulţi adepţi ai acestei idei fiind tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Două treimi din respondenţii până în 35 de ani care au participat la acest studiu consideră că este mai simplu să cauţi pe internet decât să citeşti o carte şi să afli aceeaşi informaţie. De celalaltă parte, 30% din românii peste 65 de ani preferă să nu folosească internetul ca sursă de documentare.

Studiul IRES s-a desfăşurat în perioada 15 - 19 aprilie pe un eşantion de 1.237 de indivizi cu vârsta peste 18 ani. Eroarea maxim tolerată este de plus/minus 2,8%.

 
Cuvinte cheie:
internet
, carti tiparite
, IRES

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide