Business Hi-Tech

K Tech Electronics a investit 1,5 mil. dolari in noua divizie online

K Tech Electronics a investit 1,5 mil. dolari in noua divizie online

Potrivit IDC, K Tech Electronics a inregistrat in primul semestru din 2007 o cota de piata de 11,1%

12.10.2007, 19:47 47

Investitia presupusa de lansarea magazinului upshop.ro a fost infiintarea unui call-center care se va ocupa de partea de comenzi, consultanta si servicii post-cumparare, platforma de e-tail (comert online) si stocuri de produse.
"Pentru anul viitor, estimam ca vanzarile online prin UpShop vor atinge 20 de milioane de dolari, datorita dezvoltarii departamentelor noastre, precum si pietei", a declarat Ciprian Scarlat, directorul diviziei online UpShop.
El a precizat ca UpShop, care numara in prezent 30 de angajati, este o entitate juridica separata, membra a grupului K Tech Electronics.
"Magazinul virtual upshop.ro reprezinta un raspuns la tendinta generala a pietei IT&C, de a valorifica potentialul urias al vanzarilor online. Divizia upshop.ro vizeaza clientii din piata online, completand reteaua de retail Ultra PRO Computers", a adaugat Scarlat.
Compania si-a propus lansarea unei platforme online destinate clientilor din mediul business si infiintarea unei divizii de vanzari directe catre clientii corporatisti. De asemenea, UpShop urmeaza sa introduca si vanzarea in rate si leasing si sa extinda gama de produse.
Grupul a obtinut in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de circa 62 de milioane de dolari, urmand ca pana la sfarsitul anului sa ajunga la 105 milioane de dolari, in crestere cu 20% fata de 2006, cand a consemnat afaceri de 84,2 mil. $.
"In trimestrul patru al anului, cand vin sarbatorile de iarna, vanzarile noastre vor avea cea mai mare pondere din intregul an", a declarat Catalin Butolo, directorul de marketing al grupului.
Scarlat a precizat ca aprecierea cu 25% a afacerilor din acest anva depasi ritmul de crestere al pietei, asteptata sa creasca cu 10 - 15%.
Potrivit unui studiu al International Data Corp. (IDC), K Tech Electronics a inregistrat in primele sase luni din 2007 o cota de piata de 11,1%.
Potrivit oficialilor K Tech-Ultra Pro, retailul si distributia catre reselleri si retele de hipermarketuri si magazine de tip cash&carry au fiecare o pondere de 45% din afacerile totale ale grupului, in timp ce vanzarile online detin aproximativ 7% din volumul afacerilor.
Din vanzarile online, cele mai mari venituri sunt aduse de laptopuri, cu o pondere de 60% din vanzari, urmate de monitoarele LCD cu o pondere de 25%.
Pentru acest an, comertul electronic, unde sunt incluse si tranzactiile cu plata prin alte mijloace decat cel cu cardul online, este estimat sa atinga 175-180 mil. euro, potrivit oficialului UpShop.
Potrivit Romcard, valoarea totala a comertului electronic romanesc cu plata online prin card va atinge in acest an 35 de milioane de euro. In 2006, K Tech - Ultra Pro a inregistrat un profit de 1,5 mil. $, la o cifra de afaceri de 84,2 milioane de dolari, in crestere cu 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO