Business Hi-Tech

kpnQwest Romania iese in Europa prin propria conexiune

02.06.2003, 00:00 52

kpnQwest /GTS Romania a pus in functiune la Oradea o conexiune transfrontaliera proprie, prin care se interconecteza la infrastructura grupului GTS Central Europe la o capacitate ridicata de transmitere a datelor, de 930 Mbps, a anuntat Dan Mihaescu, directorul general al firmei.
"Inainte de 31 decembrie 2002, conexiunea externa a kpnQwest era realizata prin infrastructura inchiriata de la alti furnizori. Prin aceasta investitie detinem o conexiune proprie, realizata din fondurile companiei", a adaugat Mihaescu.#leadend#
Conexiunea este realizata pe suport de fibra optica si este acoperita in proportie de 70% cu trafic cu banda garantata la client.
"Companiile comerciale din Romania au nevoie din ce in ce mai mult nu numai de servicii de comunicatie fiabile, dar si de parteneri capabili sa gestioneze integral si sa eficientizeze solutia introdusa, conducand la reducerea costurilor de comunicatie ale clientului si obtinerea unui avantaj competitiv" a spus Mihaescu.
La nivel national, kpnQwest /GTS Romania detine o retea formata din 14 puncte de prezenta deschise in orasele Arad, Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj, Craiova, Constanta, Galati, Oradea, Piatra-Neamt, Ploiesti, Sibiu, Timisoara si Targu-Mures.
Infiintata in martie 2000, kpnQwest /GTS Romania se adreseaza companiilor, asigurand solutii si servicii de transport de date si acces Internet.
GTS Central Europe este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii la nivel regional, cu operatiuni comerciale in Romania, Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia.
La inceputul lunii august 2002, compania rusa Antel Holdings Ltd, subsidiara a grupului Menatep, a preluat integral capitalul societatii GTS Central Europe Holdings BV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO