Business Hi-Tech

Laurenţiu Ghenciu, SeedBlink: Vedem că venture capital sunt mai atente cu investiţiile pe care le fac, investitorii sunt şi ei mai atenţi unde îşi pun banii, iar start-up-urile îşi doresc finanţare

ZF Most valuable TECH start-ups in Romania 2022

Laurenţiu Ghenciu, SeedBlink: Vedem că venture capital...

Autor: Ramona Cornea

14.07.2022, 19:53 65

Fondurile de finanţare de tip venture capital sunt mai atente cu investiţiile pe care le fac, investitorii sunt şi ei mai atenţi unde îşi pun banii, iar start-up-urile îşi doresc finanţare, afirmă Laurenţiu Ghenciu, Chief Business Officer în cadrul SeedBlink. 

„Din perspectiva celor trei actori – venture capitals (VC), start-up-urile şi investitorii -  ne uităm la cum se schimbă lucrurile în această perioadă. Vedem VC-uri care sunt mai atente cu investiţiile pe care le fac, este un trend pe care îl vedem. Pe de altă parte, investitorii sunt şi ei mai atenţi unde îşi pun banii şi se uită către alte aspecte atunci când evaluează un start-up. Dacă înainte carisma echipei conta foarte mult, existenţa unui MVP era suficientă, acum este important să se vadă o tracţiune reală. Mai mult decât atât, fondatorii trebuie să poată comunica şi să aibă un plan prin care să arate cum vor face faţă perioadei următoare. Văzând acest context dificil, start-up-urile doresc finanţare pentru că nu se ştie ce va fi la anul pe vremea asta”, a declarat Laurenţiu Ghenciu în cadrul conferinţei ZF Most valuable TECH start-ups in Romania 2022. 
 
 
Ce a mai declarat Laurenţiu Ghenciu în cadrul conferinţei: 
 
Am început ca o platformă de crowdfunding, ne-am concentrat foarte mult iniţial pe zona de pre-seed şi ne-am bucurat să participăm la această creştere fulminantă din ultimii doi ani a ecosistemului de start-up-uri din România. 
 
Noi ne concentrăm doar pe partea de tehnologie doar şi asta este un diferenţiator în zona noastră de crowdfunding, însă pe măsură ce evoluat şi am adus oportunităţi de investiţie investitorilor noştri, ei au devenit mai pretenţioşi şi au început să se uite mai atent la mai multe aspecte. Noi ne propunem să devenim o infrastructură a ecosistemului şi să aducem în acelaşi loc investitori, start-up-uri şi venture capital (VC-uri). Cu fiecare dintre aceaştia trei avem o relaţie specială. 
 
Am urcat un pic înspre zona de seed, datorită cererii din partea investitorilor. La jumătatea anului trecut am făcut şi pasul spre internaţional, iar un element esenţial pe care l-am făcut atunci a fost să intrăm în parteneriate cu venture capital. Lucrul acesta ne-a dus într-un nou loc. Sunt deal-uri mai mari nu neapărat ca dimensiune a finanţării, ci cu companii mai atrăgătoare, mai mature, cu echipe mai interesante. Cred că a avut un impact major în strategia noastră. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO