Business Hi-Tech

Lenovo preia în Bucureşti un laborator de cercetare de la IBM

Aurel Neţin, country manager al Le­novo România, Bulgaria şi Moldova. Foto: Silviu Matei

Aurel Neţin, country manager al Le­novo România, Bulgaria şi Moldova. Foto: Silviu Matei

Autor: Adrian Seceleanu

12.11.2014, 00:03 790

Subsidiara locală a Lenovo va avea până la finele acestui an peste 150 de angajaţi în România, de la 13 în prezent, odată cu preluarea unui laborator de cercetare şi dezvoltare din Bucureşti al IBM, ca parte a tranzacţiei globale prin care firma chineză a preluat divizia de servere a americanilor, a declarat Aurel Neţin, country manager al Le­novo România, Bulgaria şi Moldova.

„Achiziţia diviziei de servere a IBM de către Lenovo presupune şi preluarea unui laborator de cercetare şi dezvoltare şi a unei echipe de ingineri din Bucureşti ai IBM. Laboratorul din România este al doilea ca mărime la nivel global pe segmentul de networking şi dezvoltă aplicaţii pentru switch-uri, rack-uri, servere“, a declarat Neţin pentru ZF. El a adăugat că de la 13 oameni în prezent, echipa Lenovo din România va ajunge astfel la 150 - 160 de persoane. Odată cu extinderea echipei, compania se va muta în proiectul Floreasca Business Park, deţinut de fondul sud-african de investiţii NEPI.

Aurel Neţin a prezentat aceste informaţii în cadrul unui eveniment organizat pentru a marca lansarea pe piaţa locală a laptopului convertibil Lenovo Yoga 3 Pro, precum şi a două tablete cu Android din seria Yoga, cu ecrane de 10, respectiv 13 inchi. Cu Lenovo Yoga 3 Pro, compania ţinteşte segmentul premium al pieţei, în condiţiile în care computerul cu ecran de 13 inchi, greutate de 1,19 kg, procesor Intel M-70 şi o grosime de 12,8 milimetri are un preţ de peste 1.200 de euro.

Laptopurile cu preţuri care variază între 1.499 şi 1.999 de lei înregistrează cele mai mari vânzări din punctul de vedere al numărului de unităţi, potrivit datelor citate de Aurel Neţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO