Business Hi-Tech

LG aşteaptă o cotă de 50% din piaţa de televizoare 3D

LG aşteaptă o cotă de 50% din piaţa de televizoare 3D

Autor: Anca Barbulescu

12.05.2011, 23:41 359

Producătorul de electronice LG Electronics va lansa până lafinalul acestei luni întreaga gamă de televizoare Cinema 3D pepiaţa din România. Pe piaţă au fost aduse deja câteva modele, celmai ieftin având un preţ de 1.200 de euro, dar gama cuprinde modelecu diagonale între 32 şi 55 de inci, preţul urcând astfel chiar şide trei ori.

"Cea mai nouă generaţie de televizoare LED 3D, Cinema 3D,propune o tehnologie nouă faţă de televizoarele convenţionale 3D şiochelari comozi şi foarte uşori, care nu obosesc ochii", a explicatSorin Spînu, senior sales managerul diviziei de home entertainmentdin cadul companiei.

Gama Cinema 3D va însemna 30% din produsele care compunportofoliul LG de televizoare LED până la finalul acestui an, încondiţiile în care cel puţin 10% din totalul televizoarelor LCDdisponibile pe piaţă vor fi de tip 3D.

"Piaţa de televizoare 3D va ajunge astfel procentual de zece orimai mare decât nivelul de 1% din totalul înregistrat în 2010", maispune Spînu, care estimează că LG va deţine o cotă de 50% din acestsegment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO