Business Hi-Tech

LG G4 a fost anunţat oficial: cameră foto luminoasă, spate din piele şi ecran curbat. Galerie FOTO

LG G4 a fost anunţat oficial: cameră foto luminoasă, spate din piele şi ecran curbat. Galerie FOTO

LG G4 a fost anunţat oficial: cameră foto luminoasă, spate din piele şi ecran curbat. Galerie FOTO

Autor: Cătălin Niţu

29.04.2015, 17:10 518

LG a anunţat în sfârşit mult aşteptatul smartphone G4, noul său vârf de gamă. Acesta adoptă noi filosofii de design, păstrând însă elementele consacrate de modelele anterioare. Accentul este acum pus pe utilizarea unor materiale inedite pentru realizarea carcasei, cât şi pe performanţă la capitolul foto şi nu obligatoriu pe realizarea unui dispozitiv care să primească scoruri maxime în benchmark-uri. Acest lucru este evident atunci când consultăm specificaţiile tehnice, îmbunătăţirile la nivel hardware fiind minime faţă de generaţia precedentă.

Toate scurgerile de informaţii şi micile sugestii din partea companiei au dus aici. G4 nu mai este de mult un mister pentru cei care au urmărit activitatea LG în ultimele săptămâni, însă acum putem vorbi într-o manieră oficială despre acesta. Putem în sfârşit să confirmăm faptul că noul flagship al companiei nu adoptă noul chipset Snapdragon 810, asemeni terminalului G FLex 2, ci un model inferior, Snapdragon 808 la 1,8 GHz, un model hexa-core pe 64 biţi. Acesta nu arată la fel de bine pe hârtie, însă nici nu pare să aibă problemele de supraîncălzire ale vârfului de gamă pe care le-am întâlnit atât pe G Flex 2, cât şi pe HTC One M9.

Snapdragon 808 integrează două nuclee dual-core ARM Cortex A57 şi patru nuclee A53, fiind construit pe arhitectură big.LITTLE. Cipul grafic este un Adreno 418, care în teste va scoate probabil rezultate mai slabe decât Adreno 430 de pe Snapdragon 810, dar probabil că în practică diferenţele vor fi minore. Procesorul este alăturat unei cantităţi de 3 GB memorie RAM, asemeni modelului G3 şi va veni cu 32 GB spaţiu de stocare intern, care va putea fi extins cu ajutorul unui card microSD de până la 2 TB.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO