Business Hi-Tech

Liberty Global ar putea încasa 114 mil. $ pe firma de satelit TV din România şi alte trei ţări din regiune

Autor: Adrian Seceleanu

12.11.2018, 00:05 849

România are cea mai mare pondere în baza de clienţi - aproape 50% -, dar şi cele mai mici preţuri şi cea mai dură piaţă.

Compania americană Liberty Global, cel mai mare operator de cablu şi internet fix din lume, este pe cale să semneze vânzarea operaţiunilor de televiziune pe satelit din România, Ungaria, Cehia şi Slovacia, un business în scădere, cu mai puţin de 800.000 de clienţi, evaluat la 114 mil. dolari, scrie agenţia de ştiri Bloomberg citând o sursă familiară discuţiilor.

„Liberty Global se concentrează pe serviciile de cablu de pe pieţele mai bogate din Occident”, notează Bloomberg.

Ieşirea din acest business din România şi celelalte pieţe din regiune - o operaţiune care a scăzut în ultimii ani - era o mutare aşteptată după tranzacţia prin care Liberty şi-a vândut operaţiunile fixe de pe mai multe pieţe de pe continent către Vodafone, într-o tranzacţie de peste 18 mld. euro care aşteaptă undă verde la Comisia Europeană. „Analiştii de la HSBC au evaluat operaţiunile de televiziune prin satelit din cele patru ţări la 114 mil. dolari“, notează Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO