Business Hi-Tech

Libris.ro a inaugurat un depozit nou după o investiţie de 4 mil. euro

Libris.ro a inaugurat un depozit nou după o investiţie...

Autor: Ioana Nita

02.11.2018, 00:00 450
Libris.ro, una dintre cele mai mare librării online de pe piaţa locală, a investit circa 4 milioane de euro pentru construirea unui nou depozit în judeţul Braşov, care va permite triplarea capacităţii de procesare a comenzilor. Noul depozit, inaugurat în a doua jumătate a acestei luni, poate găzdui până la 3 milioane de cărţi, în condiţiile în care suprafaţa este de 5.000 de metri pătraţi, de trei ori mai mare faţă de fostul depozit. „Noul depozit permite procesarea unui număr triplu de comenzi, până la 10-12.000 zilnic. Ne-am dorit ca lucrările şi mutarea să fie încheiate înainte de Black Friday, tocmai pentru a păstra timpul scurt de livrare cu care ne-am obişnuit clienţii şi în această perioadă aglomerată”, a declarat Laura Ţeposu, directorul de dezvoltare şi fondatoarea Libris.ro.  Mutarea în noul depozit permite realizarea livrărilor în 24-48 ore, în mod normal, respectiv în 2-5 zile lucrătoare, în perioadele excepţionale precum Black Friday.

Iniţial, investiţia alocată pentru construirea noului depozit a fost de 3 milioane de euro. „Depăşirea costurilor estimate iniţial s-a datorat atât standardelor de calitate ridicate ale imobilului şi cerinţelor de securitate, dar şi investiţiei în softul de gestiune a depozitului, care va genera o creştere a eficienţei de 20-30%. Compania a ales sistemul pentru managementul depozitului (WMS) de la Senior Software, pentru a-şi automatiza operaţiunile din noul spaţiu de stocare, ceea ce va creşte semnificativ capacitatea de livrare şi acurateţea datelor”, a explicat ea. 

Pentru campania de Black Friday, programată pentru 16 noiembrie, Libris.ro estimează că va înregistra peste 17.000 de comenzi, în creştere cu 30% faţă de campania realizată anul trecut.

“Ne-am propus o campanie de Black Friday cu reduceri la cea mai mare parte a produselor din stoc, reduceri care vor fi mult mai mari decât cele dintr-o campanie obişnuită şi care ating 90%. Estimăm că numărul de comenzi plasate va creşte faţă de perioada similară din 2017 cu cel puţin 30%, ajungând astfel la peste 17.000 de comenzi. Optimizarea procesului de lucru datorită noului depozit, corelată cu capacitatea de procesare a firmelor de curierat, va duce la un termen de livrare de 2-5 zile lucrătoare pentru comenzile plasate pe 16 noiembrie“, a precizat Laura Ţeposu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO