Business Hi-Tech

Libris.ro ajunge pe lista producătorilor de energie verde după ce a instalat peste 800 de panouri fotovoltaice pe acoperişul depozitului de carte din Braşov

Libris.ro ajunge pe lista producătorilor de energie...

Autor: Cristina Bellu

15.09.2022, 12:49 1168

Libris.ro, una dintre cele mai mari librării online de pe piaţa locală, face pasul spre producţia de energie verde odată cu instalarea a 835 de panouri foovoltaice pe acoperişul depozitului de carte din Braşov, investiţie care a atins 300.000 de euro.

“Având în vedere volatilitatea ridicata a pieţei energiei clasice, unde costurile de tranzacţionare au o creştere accelerata, panourile fotovoltaice ne ofera stabilitate şi predictibilitate”, spune Laura Ţeposu, CEO Libris.ro.

Proiectul a fost implementat de Promelek, furnizor în domeniul instalaţiilor şi echipamentelor electrice, şi va asigura o producţie de 330.000 Kwh pe an.

Astfel, peste 95% din nevoia anuală de consum va fi asigurata prin sistemul propriu de producţie a energiei, potrivit datelor furnizate de oficialii companiei.

“Am ales sa susţinem integral investiţia din resurse proprii şi estimam ca va fi amortizata în maximum cinci ani, având în vedere independenţa energetica pe care am câştigat-o. Am avut în vedere accesarea facilitaţilor de finanţare, dar am preferat sa ne mişcam mai agil şi sa realizam proiectul în aceasta vara, pentru ca sistemul sa fie funcţional cât mai rapid ”, adaugă Laura Ţeposu.

Fondată în 1991 de Ana şi Virgil Oniţă, Libris este una dintre primele companii post-decembriste dedicate cărţii şi culturii. „Vatra” Libris este librăria Şt. O. Iosif din Braşov, a cărei misiune de a oferi iubitorilor de carte cele mai interesante, actuale şi dorite volume este continuată în online începând cu 2009, prin Libris.ro, librăria online fondată de Laura Ţeposu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO